Politehnica Iasi va avea doua meciuri amicale inaintea debutului in SuperLiga

Politehnica Iasi va avea doua meciuri amicale inaintea debutului in SuperLiga.

Editia 2016-2017 a SuperLigii CEC Bank va avea un format nou de desfasurare, toamna–primavara, dar si un numar mai mare de echipe participante. Astfel, celor sase de pana acum li se alatura si Politehnica Iasi. Iesenii au inceput de doua saptamani pregatirea pentru campionatul intern si se pregatesc pe plan local.

“Incercam sa fim competitivi, sa ne ridicam nivelul de joc si speram sa reusim sa facem acest lucru prin transferurile pe care le vom perfecta. Avem o perioada buna de pregatire, jucatorii sunt constienti ca este nevoie de mult mai multa munca pentru a face fata nivelului ridicat din SuperLiga. E greu de vorbit de obiectiv, insa ne dorim sa castigam un meci, doua din cele pe care le vom disputa acasa si sa facem un joc bun cu echipele puternice”, ne-a declarat George Sava, antrenorul Politehnicii Iasi.

Pana acum, la Iasi au venit doi jucatori din Tonga, Atelea Moa si Semisi Tei si o linia a treia, Alex Nicholas Moa de la Steaua. In plus, sunt asteptati in probe patru jucatori sud-africani, fiind discutii avansate si cu doi jucatori tineri. “Asteptam brigada straina, ca sa spun asa pentru ca e clar ca avem nevoie de jucatori cu experienta pentru a progresa si a face fata in SuperLiga. A fost benefica pentru noi participarea in Cupa Romaniei pentru ca am vazut exact ce potential avem, cat de mult pot creste jucatorii pe care ii avem, care sunt calitatile lor si folosindu-ne de aceste lucruri, stim exact unde trebuie sa intarim echipa. Pot spun ca suntem deficitari la nivelul centrilor,  care nu au explozia necesara, desi avem un jucator tanar, de perspectiva,  Florin Curcan, care in urmatorii doi, trei ani are sanse mari de a creste. In plus, trebuie intarita si linia a treia”, a spus Sava.

In ce priveste noul format al competitiei, cu turul care incepe la sfarsitul lui iulie si se va termina la jumatate lunii septembrie, urmand a se relua cu meciurile retur in luna martie, antrenorul Politehnicii Iasi nu este prea entuziasmat. “Eu sunt adeptul vechiului format, primavara -toamna, pentru ca ai un buget, stii cum te imparti, iar formatul acesta care se doreste aduce un pic de nesiguranta financiara, pentru ca intr-un an se pot schimba multe. Ne adaptam la noile cerinte si speram sa fie de bun augur pentru rugbyul romanesc.”

Pana la debutul competitiei, Politehnica Iasi va avea doua meciuri amicale, pe 12 iulie, la Chisinau, cu o echipa locala, pe 17 iulie fiind programata partida retur, la Iasi.

FOTO: Facebook Rugby Iasi-Politehnica Iasi

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile