Proiectul Sports Nation – Pilot s-a lansat oficial

La începutul lunii noiembrie 2021 a avut loc lansarea proiectului Sports Nation – Pilot. Proiectul este derulat de Asociația Sword Nation în parteneriat cu Furim Institute (Oslo, Norvegia) cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este mobilizarea grupurilor vulnerabile din zone insuficient deservite prin atragerea copiilor către sportul de performanță.

Cu sprijinul Federației Române de Rugby, Federației Române de Scrimă și Federației Române de Baschet, proiectul Sport Nation – Pilot are ca obiectiv introducerea a cincizeci de copii proveniți din medii defavorizate în lumea sportului și susținerea dezvoltării profesionale continue pentru 10 antrenori din cele trei discipline sportive.

Cei 50 de copii care iau parte la proiect vor beneficia de cele mai bune condiții și materiale pentru a se putea pregăti și dezvolta armonios în cadrul Cluburilor la care se vor antrena, în timp ce antrenorii colaboratori, nominalizați de Federațiile de specialitate, iau parte la o serie de workshop-uri pe tema “Sportul ca instrument de incluziune socială”, facilitate de experți în psihologie sportivă și dezvoltare comunitară din Norvegia și România.

 

 

Timp de 12 luni, rezultatele activității proiectului vor fi analizate și se vor concretiza în Broșura Sports Nation, care va cuprinde beneficiile, dificultățile și recomandările în ceea ce privește folosirea sportului de performanță ca instrument de incluziune socială a copiilor din medii defavorizate.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile