Reputatul David Ellis va fi antrenorul de apărare al Stejarilor

Naționala de rugby a României va lucra din această toamnă și cu un antrenor de apărare, care va ajuta echipa în pregătirea pentru Cupa Mondială din Franța din 2023. Unul dintre cei mai apreciați antrenori de apărare din lume, britanicul David Ellis (65 ani) se alătură staff-ului Stejarilor.

Cu peste 25 de ani de experiență de antrenorat la nivel înalt, acesta a fost antrenor de apărare al Franței 11 ani, perioadă în care a cucerit de cinci ori Turneul celor 6 Națiuni, de trei ori reușind Grand Slam-ul, ajutând echipa în memorabila victorie în fața Noii Zeelande, în sferturile Cupei Mondiale 2007, ca apoi să dispute finala Cupei Mondiale, în 2011, pierdută cu All Blacks, 8-7. A mai colaborat, tot la nivel internațional cu All Blacks și echipa de rugby 7s a Statelor Unite ale Americii în 2005 și Tonga (2012-2014). La nivel de cluburi a lucrat în Franța cu Racing Club, Bordeaux, Castres, Brive și Lyon și în Premiership cu Gloucester și London Irish.

“După meciurile din acest an colegii din staff-ul tehnic au ajuns la concluzia că echipa României are nevoie de un antrenor de apărare. Mă bucur că am reușit să îl cooptăm pe Dave Ellis, care are o experiență vastă în acest domeniu și sunt convins că va reprezenta un plus pentru Stejari”, a declarat Alin Petrache, președintele FRR.

“Sunt încântat că Dave a acceptat să ni se alăture ca antrenor de apărare. Are cunoștințe extraordinare ca antrenor și a avut rezultate foarte bune cu toate echipele cu care a lucrat. Am fost adversari de foarte multe ori cu echipele care pe care le-am antrenat fiecare astfel că va fi foarte bine ca măcar o dată să fim de aceeași parte”, a declarat Andy Robinson, antrenorul principal al Stejarilor.

Staff-ul tehnic al echipei naționale este format din Andy Robinson, antrenor principal, Stevie Scott – antrenor înaintare și Sosene Anesi – antrenor treisferturi.

România va disputa în luna noiembrie trei meciuri test World Rugby, cu Chile pe 5 noiembrie (ora 13:00), cu Uruguay pe 13 noiembrie (ora 13:30) și cu Samoa pe 19 noiembrie (ora 16:45). Toate partidele au loc pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile