România 7s debutează mâine la Budapesta, în etapa a doua a Rugby Europe Sevens Trophy Series

Naționala de rugby 7s a României va participa între 18 și 19 iunie la cea de-a doua etapă (ultima) a  Rugby Europe Sevens Trophy Series, care are loc la Budapesta. Băieții au ajuns deja la Budapesta urmând să debuteze mâine, când au loc meciurile din grupe. În echipa care va evolua în Ungaria au intervenit câteva modificări față de cea care a fost la Zagreb, în prima etapă.

Lotul României pentru Men’s 7s Budapesta: Kemal Altinok (SCM USAMVB Timișoara), Sioeli Lama (CSA Steaua), Robert Neagu (CSA Steaua), Mihai Lămboiu (CSM Știința Baia Mare), Mihai Graure (ACSOV Pantelimon), Mircea Alexandru (RC Grivița UNEFS), Mircea Silviu (RC Grivița UNEFS), Marian Ispir (CS Dinamo) , Andrei Homiuc (CS Dinamo), Marius Chiriac (CS Politehnica Iași), Tangimana Fonovai (CSA Steaua), Alexandru Țiglă (CSM Știința Baia Mare), Cosmin Iliuță (CSA Steaua)
Staff: Alexandru Marin jr – antrenor, Marius Todosi – kinetoterapeut, Horațiu Bărgăunaș – manager.

„Sunt mulțumit de băieți și rezultatele lor după prima etapă, au muncit mult și s-au dăruit la fiecare meci exact așa cum mă așteptam. Rugby-ul în 7 este un sport care îți solicită foarte mult atât condiția fizică, cât si cea psihică, iar echipa României a arătat că poate trece peste momente grele si dificile pentru că băieții au dezvoltat o relație de prietenie foarte bună între ei , exemplu meciul cu Danemarca din grupă, când la pauză eram conduși cu 15-0 si am revenit, apoi să nu uităm că am jucat de la egal la egal cu Anglia. Așa cum am spus încă din primul stagiu, ceea ce îmi doresc de la ei este să lase totul în teren și să nu existe regrete după niciun meci. Obiectivul meu personal este să formez o „familie” din acești băieți,  să își facă amintiri cât mai frumoase și mai multe din aceste turnee,  să își aduca aminte cu drag de aceste momente după ce se retrag din sportul de performanță. Repet, rugby 7s este un sport solicitant, dar împreună, dacă stăm uniți cum am fost zilele acestea, putem atinge orice obiectiv ne propunem.”, a declarat Alexandru Marin jr., antrenorul României 7s.

La prima etapă a Rugby Europe Sevens Trophy Series, România 7s a ocupat locul 5, pierzând două partide, cu Irlanda în grupe și Anglia, în sferturile de finală.

Grupele la Men’s 7s Trophy Budapesta
Grupa A:
Irlanda, Israel, Suedia, Bulgaria
Grupa B:
Anglia, România, Luxemburg, Letonia
Grupa C:
Țara Galilor, Ungaria, Danemarca, Croația

Meciurile României în grupă:
18 iunie
România – Luxemburg 11:06 (ora României)
România – Letonia 15:30 (ora României)
România – Anglia 19:32 (ora României)

Meciurile se pot vedea în direct pe RugbyEurope Tv, platforma www.rugbyeurope.eu.

FOTO: Robert Pljusec

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile