România 7s masculin, pregătită de debutul la Campionatul European

Naționala de rugby 7s masculin a României va participa între 9-11 iunie la prima etapă a Campionatului European, Algarve Men’s 7s Championship 2023 care are loc la Vila Real de Santo António. Pentru această etapă, la finalul unui stagiu de pregătire la Izvorani, staff-ul tehnic a selecționat 12 jucători care vor reprezenta România. Căpitanul României este Marian Ispir, cel mai experimentat jucător al lotului de 7s.

„Este o grupă cât de cât accesibilă ținând cont de cum arată și celelalte două grupe și cred că avem o șansă mare să ne calificăm în primele opt, obiectivul nostru este să câștigăm minim două meciuri în grupă și am încrederea și convingerea că putem face asta. Băieții sunt bine, puțin obosiți după meciurile din campionatul intern, însă au răspuns foarte bine la antrenamente. Îmi doresc să aibă și ei încredere în ei înșiși, cel puțin cum am eu în ei. Sunt convins că vom face un rezultat bun, ne dorim acest lucru, avem putere și jucători capabili să realizeze asta. Turneul din Spania a fost un turneu de pregătire, am dorit să vedem și alți jucători acolo, am avut un rezultat ok, însă pentru acest Campionat European avem un lot puțin diferit și sper ca experiența cu care vin acești noi băieți să facă diferența în meciuri. Acea competiție pot spune că ne-a dat o încredere mai mare, cel puțin mie, dar și speranța că putem face mult mai mult. Nu simt nicio presiune, sunt aici să împărtășesc din experiența mea, să construim lucruri împreună. Sunt obișnuit să câștig și ce pot spune este că mergem acolo să facem un rezultat cât mai bun, să ieșim din grupă și să ne batem pentru un loc cât mai sus.”, a declarat Florin Vlaicu, antrenorul României 7s.

Echipa României 7s:
SCM USV Timișoara: Kemal Altinok, Dănuț Jipa
CS Dinamo: Mihai Graure, Andrei Homiuc
CS Știința Petroșani: Ionuț Donici
CSM Constanța: Alexandru Ionuț Sava, Marian Muntianu
RC Massy: Alexander Dinu
Aurillac: Toni Sebastian Maftei
CS Universitatea Cluj: Teodor Ursu, Ștefan Nedelcu
– : Marian Ispir
Staff tehnic: Florin Vlaicu – antrenor, Daniel Carpo – antrenor, Silviu Tănase – preparator fizic, Constantin Sandu– kinetoterapeut

La Algarve Men’s 7s Championship 2023, România face parte din Grupa B, alături de Germania, Italia și Georgia.
În Grupa A se regăsesc Spania, Portugalia, Lituania și Cehia.
În Grupa C se află Franța, Belgia, Irlanda și Marea Britanie.

Meciurile României în grupă:
9 iunie
Germania – România, ora 15:14
Italia – România, ora 20:36
10 iunie
Georgia – România, ora 14:36

 

De altfel, luna aceasta este una de foc pentru selecționatele de rugby 7s ale României, pe lângă etapele Campionatului European, cele două loturi vor participa și la Jocurile Europene de la Cracovia (iunie), competiție care este și criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, câștigătoarea competiției obținând și biletul la JO.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile