România 7s participă la Gimnaziada de vară 2022 din Franța

Timp de o săptămână, între 14-22 mai, în Franța, în provincia Normandia are loc  Gimnaziada de vară organizată de Federația Internațională a Sportului Școlar. Competiția aduce la start peste 3500 de participanți din peste 70 de țări, care se vor întrece în cadrul a 20 de discipline sportive, printre care și rugby 7s.

În cadrul acestei probe, de rugby 7s, România va fi reprezentată de o echipă pregătită de profesorul-antrenor Victor Bezușcu.

Lotul României 7s gimnazial: Hugo Eliot Durieux (ACS Șoimii Dinamo), Mircea Munteanu (ACS Șoimii Dinamo), Mihai Antonio Mitrea (ACS Șoimii Dinamo), Marian Pelin (CSS Bârlad), Sebastien Tofan (CSS Bârlad), Mario Andrei Nicolae (CSS Bârlad), George Daniel Brătianu (ACSOV Pantelimon), Vlad Ionuț Croitoru (ACSOV Pantelimon), Andrei Eduard Chifor (CS Cleopatra), Adrian Lupu (CS Cleopatra), Antonio Andrei Moise Buliga (CS Aurora Băicoi), Vlad Andrei Chelaru (ACS Cumpăna).
Profesor-Antrenor: Victor Bezușcu, Manager: Florin Bonea.

„Pentru această generație de copii, Gimnaziada poate fi începutul unei frumoase cariere în rugby. Majoritatea practică rugby de ceva timp și a venit momentul ca și rugby-ul să le ofere în schimb un frumos turneu internațional. Unii dintre aceștia ies pentru prima dată din țară sau călătoresc cu avionul. Ne dorim ca la această competiție să ieșim din zona noastră de confort, să ne autodepășim, dar și să ne bucurăm de caracterul social al sportului, să cunoaștem oameni noi, să descoperim alte mentalități, să ne facem prieteni noi. Referitor la turneul de Rugby 7 la care participăm, îmi doresc ca acești copii să joace de plăcere și din plăcere, să fie mândri că poartă tricoul echipei naționale și după fiecare meci să iasă cu zâmbetul pe buze de pe teren. Fiind și primul turneu pentru această generație, ne dorim să reprezentăm țara cu mândrie și, de ce nu, să venim cu rezultate foarte bune. În această perioadă petrecută împreună la Snagov am încercat să ne axăm mult pe coeziunea grupului si pe jocul de rugby 7, pentru că pentru mulți dintre ei este prima dată când joacă rugby 7.”, a declarat profesorul-antrenor Victor Bezușcu.

România face parte din Grupa A, alături de Ungaria, Turcia și Ucraina, în timp ce în Grupa B  se află  Mauritius, Chile, Franța și Kazakhstan.

Meciurile de rugby vor avea loc pe Stadionul Jean Mermoz din Rouen. Pe 17 și 19 mai sunt programate meciurile din grupe și sferturile de finală, ca pe 20 mai să aibă loc finalele și meciurile de clasament.

Meciurile României în Grupa A:
17 mai
ora 11:00 România  – Ungaria
ora 17:20 România -Turcia

19 mai
ora 12:40 România – Ucraina

Delegația României la Gimnaziada de vară va fi compusă din 101 membri, la următoarele discipline sportive: Atletism (7), Baschet 3×3 (11), Box (7), Scrimă (9), Gimnastică Ritmică (4), Judo (17), Rugby 7 (14), Tenis de Masă (12), Lupte (18).

Gimnaziada este cel mai mare eveniment multi sport și educațional care se adresează elevilor cu vârste între 16-18 ani. Prima ediție a competiției a fost organizată în 1974, anul acesta urmând să aibă loc ediția cu numărul 19. După patru ediții organizate în Franța (Orléans 1976,Lille 1982, Nisa 1986 și Caen 2002), ediția a cincea care va avea loc aici se va desfășura în nouă orașe din zona Normandia: Caen, Deauville, Ecouves, Granville, Le Havre, Montivilliers, Pont-Audemer, Rouen, Val de Reuil.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile