România A a pierdut în fața Italiei A, într-un meci de pregătire la Parma

Astăzi, în ultimul meci din acest an, România A a fost învinsă de Italia A, cu 50-26 (14-7), partida de pregătire având loc pe Stadio Sergio Lanfranchi din Parma.

Italia A a început în forță întâlnirea, după câteva minute de pressing și tatonare în 22-ul României A, reușind primul eseu al partidei. Aripa Simone Gesi a primit balonul după o încrucișare spectaculoasă și după o cursă de câțiva metri a pus primele puncte pe tabelă. Giacomo Da Re a transformat pentru 7-0. Scenariu s-a repetat câteva minute mai târziu, când același Gesi, desemnat și Jucătorul Meciului, a marcat un nou eseu, tot în urma unei curse individuale, Da Re aducând și cele două puncte suplimentare, 14-0. Deși gazdele domină jocul, Stejarii caută soluții să se apropie de 22-ul advers însă atacurile acestora se opresc în apărarea bună a azzurrilor. Pe finalul primei părți, jucătorii lui Andy Robinson sunt mai prezenți în joc și forțează primele puncte. De altfel, România A concretizează chiar prima mare ocazie de a marca, după mai multe puncte de fixare și încercări de a se apropia de terenul de țintă, Kamil Sobota reușește primul eseu, deschis bine de Marius Simionescu, balonul trecând întâi pe la Rupanu, Boldor și Popa. Boldor transformă și scorul pauzei este de 14-7 pentru Italia A.

Repriza a doua începe după un scenariu asemănător părții întâi. În primele cinci minute de la reluarea jocului, Italia A își trece în cont două eseuri marcate de Giampietro Ribaldi, care a finalizat o acțiune a molului și de Alessandro Izekor, autorul unei pătrunderi spectaculoase, scăpat de trei placaje ale Stejarilor, ambele încercări transformate de Da Re, 28-7. În minutul 51, ecartul crește după ce același Da Re transformă o lovitură de pedeapsă, 31-7. Italia A continuă să pună puncte după puncte, Giuliu Bertaccini profitând de spațiile din apărarea noastră pentru un nou eseu, transformat de Da Re, 38-7.

În minutul 64, Kamil Sobota finalizează o acțiune a molului, pentru a doua încercare personală din meci, 38-12. Jucătorii lui Alessandro Troncon păstrează însă ecartul, la câteva minute reușind o nou eseu prin Gesi, care își trimite un balon de urmărire, Da Re transformă pentru 45-12. România A nu renunță la luptă și atacă, momentele bune de joc ale Stejarilor și presiunea pusă pe apărarea adversă, la o palmă de terenul de țintă, aducându-le un eseu de penalizare, dar și avantajul numeric pe teren, după ce Gesi vede cartonașul galben, 45-19. Cu două minute înainte de final, România A reușește un nou eseu, după un rebond reușit de Marius Iftimiciuc, care și recuperează balonul, i-l pasează lui Kemal Altinok care marchează. Boldor transformă pentru 45-26. Înainte de fluierul final, Italia A închide tabela cu un nou eseu, autor Vittorio Carnio, 50-26.

Anul competițional 2021 se termină astfel cu acest meci, echipa națională a României urmând să se reunească în luna ianuarie pentru a pregăti meciurile din Rugby Europe Championship, meciuri care contează pentru calificarea la Cupa Mondială din Franța 2023, prima partidă fiind programată pe 5 februarie, la București, cu Rusia.

FOTO: Fotosportit.it

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile