Romania A invinge Kenya

Pe stadionul din Complexul Sportiv Ghencea, Romania A a intalnit in premiera Kenya, intr-o partida de verificare utila inaintea disputei de saptamana viitoare cu Portugalia, echipa noastra impunandu-se cu rezultatul de 36-5 pe fondul unui joc foarte bun in prima repriza cand pratic s-a decis invigatoarea.

Inca din primele minute Stejarii s-au instalat in jumatatea de teren a adversarilor astfel ca deschidere scorului s-a consemnat rapid, dupa patrunderea lui Ionel Melinte, cel care a si transformat dupa ce in prealabil culcase balonul in terenul de tinta al kenyenilor. Echipa noastra a continuat sa domine si forta pachetului de inaintare a dus la cel de-al doilea eseu care l-a avut ca autor pe Constantin Pristavita.

De acesta data, Ionel Melinte a ratat transformarea, dar Stejarii isi asigurasera deja un avantaj confortabil, trecusera doar 15 minute si rezultatul era 12-0. Mai mult chiar pana in minutul 20 al primei reprize Kenya nu s-a apropiat de jumatatea noastra de teren, iar urmarea a constat in alte puncte aduse de acesta data de Daniel Plai din lovitura de pedeapsa.

Singura actiune periculoasa a africanilor avea sa vina in minutul 30, cand dupa o actiune puratata la mana , Ambaka William a marcat un eseu la colt, din pozitie grea Mukidza Darwin irosind transformarea. Pana la pauza echipa noastra revenit si mai intai Eugen Capatana a finalizat spectaculos pentru Stejari, care putin mai tarziu aveau sa beneficieze si de un eseu de penalizare.

Repriza secunda s-a reluat de la rezultatul de 29-5 si avea sa fie mult diferita fata de cele vazute in primele 40 de minute, in conditiile in care staff-ul echipei noastre a dorit sa vada la lucru intreg lotul convocat pentru acesta partida. Jocul a fost mult mai echilibrat, iar in evidenta a iesit defensiva care nu a mai permis vizitatorilor sa marcheze vreun punct.

Singurul eseu din partea secunda l-a reusit Ionut Dumitru dupa o interceptie si o cursa in stilul sau caracteristic, transformarea apartinandu-i lui Daniel Plai, pentru ca aproape de fluierul final in urma unei tuse la cinci metri de terenul de tinta advers sa mai avem o buna oportunitate de a marca, zadarnicita de eficienta in defensiva a kenyenilor.

Cu siguranta, dincolo de rezultatul final al patidei a fost o buna partida de pregatire in vederea importantului meci de pe Arena Zimbrilor din Baia Mare, de pe 10 noiembrie, unde Romania va intalni Portugalia, miza fiind pastrarea pozitiei in elita Rugby Europe International Championship.

Romania A-Kenya 36-5 (29-5)
Stadion Ghencea
Arbitri: Alexandru Ionescu-Madalin Girbau, Radu Petrescu
Au marcat: Ionel Melinte-e,tr, Pristavita-e, Capatana-e, I. Dumitru-e, Eseu de penalizare,Plai-2tr,lp respectiv William-e

Romania A: 1. Constantin Pristaviță (CSM Stiinta Baia Mare), 2. Eugen Căpățână (C)(Timisoara Saracens), 3. Alexandru Gordaș (CSM Bucuresti), 4. Marius Iftimiciuc (Timisoara Saracens), 5. Marian Drenceanu (Timisoara Saracens), 6. Adrian Ion (CSM Bucuresti), 7. Cristi Chirica (CSM Stiinta Baia Mare), 8. Damian Strătilă (CSA Steaua), 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Daniel Plai (CSA Steaua), 11. Ionuț Dumitru (CSA Steaua), 12. Vlăduț Popa (Timisoara Saracens),13. Cătălin Fercu (Timisoara Saracens), 14. Vlăduț Zaharia (Timisoara Saracens), 15. Ionel Melinte (CSA Steaua)

Rezerve: 16. Andrei Rădoi (Timisoara Saracens), 17. Florin Bărdașu (CSM Bucuresti), 18. Alexandru Savin (CSM Bucuresti), 19. Laurențiu Nica (U Cluj), 20. Vasile Bălan (CSM Bucuresti), 21. Ionuț Mureșan (Timisoara Saracens), 22. Dumani Mtya (CSM Stiinta Baia Mare), 23. Kuselo Moyake (CSA Steaua), 24. Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti), 25. Tudorel Bratu (CSM Bucuresti), 26. Tudor Boldor (CSA Steaua), 27. Alexandru Bucur (CSM Stiinta Baia Mare) 28. Robert Neagu (CSA Steaua)

Kenya: 1.Ouko Patrick, 2.Were Colman, 3.Odero Joseph, 4.Nyambua George, 5.Onsando Malcom, 6.Chituyi Dalmas, 7.Chenge Davis (C), 8.Owilah Martin, 9.Onsomu Samson, 10.Oliech Samuel, 11.Ambaka William, 12.Mukidza Darwin, 13.Injera Collins, 14.Oyoo Nelson, 15.Onyango Tony
Rezerve: 16.Ikambili Philip, 17.Amusala Moses, 18.Mwanijilwa Hillary, 19.Kopondo Wilson, 20.Musonye Elkeans, 21.Omollo Mohammed, 22.Seje Leo, 23.Reeve William, 24.Chisanga Joshua, 25.Amonde Andrew, 26.Odour Empraim, 27.Ayange Felix, 28.Kilonzo Peter, 29.Mangeni Oliver, 30.Muniafu Simon.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile