Romania A, meci de pregătire cu Italia A la Viadana

Anul 2023 începe în forță pentru rugbyul românesc cu un meci încă din prima lună. România A, a doua reprezentativă a României, va susține pe 21 ianuarie, la Viadana, pe stadionul Luigi Zaffanella, de la ora 15:00 (ora României), o partidă de pregătire în compania Italiei A.

Această întâlnire face parte din parteneriatul încheiat între cele două foruri de specialitate, parteneriat care prevede cel puțin o întâlnire oficială pe sezon între echipele reprezentative, la diferite niveluri, seniori, juniori, selecționate.

„Este o oportunitate foarte bună pentru jucători, dar și pentru staff pentru că, așa cum știm, este foarte greu să debutăm în Rugby Europe Championship fără meciuri de pregătire. Această partidă vine foarte bine având în vedere că ne reunim imediat după începutul anului, pe 9 ianuarie și cele două săptămâni de pregătire vor fi concretizate într-un meci. Mă bucur că vom avea un oponent puternic și că va fi un test bun în care îi vom putea vedea la lucru pe mulți dintre jucătorii pe care îi avem în vedere.”, a declarat Eugen Apjok, antrenorul României.

Reprezentativele secunde ale celor două țări s-au întâlnit și la finalul anului trecut, în decembrie, tot într-un meci de pregătire ce a avut loc la Parma.

Pentru această partidă, biletele sunt disponibile în pre-vânzare la secretariatul Rugby Viadana contactând numărul de telefon +0375771216 sau trimițând un email la segretaria@rugbyviadana1970.it.

Naționala de rugby a României va debuta în noul an competițional pe 4 februarie, în Rugby Europe Championship, într-un meci cu Polonia. Începând cu sezonul 2023 al REC, competiția se va desfășura într-un nou format, echipele fiind împărțite în două grupe, în urma clasamentului obținut după disputarea meciurilor, primele două din fiecare grupă vor juca în semifinale pentru accederea în marea finală, în timp ce ultimele două clasate din fiecare grupă vor juca în semifinale, apoi în meciurile de clasament.

România face parte din Grupa B, alături de Portugalia, Belgia și Polonia, în timp ce în Grupa A se află Georgia, Țările de Jos, Spania și Germania.

Stejarii vor întâlni pe teren propriu pe 4 februarie, Polonia și în deplasare, pe 11 februarie, Belgia, iar pe 18 februarie, Portugalia.

De asemenea, România va participa la Cupa Mondială de Rugby din Franța, competiție care va avea loc între 8 septembrie – 28 octombrie. România se află în Grupa B, alături de Africa de Sud, Irlanda, Scoția și Tonga.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile