România învinge Rusia și continuă drumul spre Cupa Mondială

Naționala de rugby a României a debutat cu o victorie în ediția 2022 a Rugby Europe Championship, învingând Rusia cu 34-25 (24-7) și continuă cursa de calificare la Cupa Mondială din Franța din 2023. Stejarii și-au adjudecat și Cupa Kiseleff, trofeu care se pune în joc în întâlnirile directe dintre cele două țări.

Meciul a început în forță, cu Rusia în atac, care a și pus primele puncte pe tabelă, în minutul 3, în urma unui eseu de penalizare, arbitrul considerând că Dragoș Ser a prăbușit intenționat molul, acesta văzând și cartonașul galben. Conduși cu 7-0 și cu un jucător mai puțin pe teren, Stejarii au strâns rândurile și au reușit egalarea în minutul 10. România a beneficiat de o tușă la 5 metri de terenul de țintă advers, molul a rulat foarte bine, iar Ovidiu Cojocaru a finalizat efortul colegilor. Tudor Boldor a transformat, 7-7.

Au urmat minute bune de joc în care ambele echipe au încercat să depășească apărarea adversă, având fiecare posibilitatea să se desprindă pe tabelă, însă atât Tudor Boldor, cât și Ramil Gaisin au ratat câte o lovitură de pedeapsă. În minutul 20, Ovidiu Cojocaru reușește un nou eseul, după același scenariu de la prima încercare: tușă și mol care rulează foarte bine. Boldor transformă pentru 14-7. Stejarii încep să domine jocul, însă acțiunile spectaculoase ale lui Marius Simionescu și apoi a lui Hinckley Vaovasa rămân fără urmări pe tabelă.

România își consolidează avantajul în minutul 32 când Boldor pune pe tabelă încă 3 puncte dintr-o lovitură de pedeapsă, 17-7 pentru ca două minute mai târziu, Stejarii să reușească un nou eseu marcat de căpitanul Mihai Macovei, transformat de Boldor, 24-7.

Rusia revine mai concentrată de la vestiare și domină primele 20 de minute ale părții a doua, micșorând ecartul pe tabelă. Gaisin transformă o lovitură de pedeapsă, 24-13, pentru ca în minutul 55, rușii să mai marcheze un nou eseu prin Viktor Arhip, transformat de Gaisin, 24-20.
Stejarii nu renunță la luptă și mută jocul în terenul de 22 al adversarilor, forțând marcarea unui nou eseu. Rușii se apără foarte bine, însă după aproape 10 minute de presiune, cedează, Gabriel Rupanu marcând eseul cu numărul 4 al României. Boldor transformă, iar scorul devine 31-20. Imediat, vine replica rușilor, Dmitri Parhomenko reușind o nouă încercare, netransformată însă de Gaisin, 31-25.

România a forțat după primirea punctelor și după mai multe atacuri a primit o lovitură de pedeapsă, transformată de Daniel Plai. La reluare, Simionescu a primit cartonaș galben după un placaj în aer. Rusia a beneficiat de o margine la 5m de terenul nostru de țintă, dar Stejarii au recuperat balonul, iar meciul s-a încheiat cu scorul de 34 la 25 pentru România.

Săptămâna viitoare, pe 12 februarie,  în cel de-al doilea meci al competiției România va întâlni Portugalia, de la ora 17:30, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile