România pierde la limită în fața Georgiei în #REC2022

Naționala de rugby a României a pierdut primul meci pe teren propriu în această ediție a Rugby Europe Championship fiind învinsă de Georgia, la finalul unei meci extrem de disputat cu 26-23 (21-13). România își menține însă șansele de calificare la Cupa Mondială din 2023.

Georgia a început mai bine meciul, punând presiune pe apărarea României încă din primele secunde ale jocului. Deși rămași în 14 după eliminarea temporară a lui Akaki Tabutsadze, după un placaj în aer la Ionel Melinte, Lelos au șansa deschiderii scorului, însă Tedo Abzhandadze ratează. Trei minute mai târziu, Vasil Lobzhanidze după un rebond la șutul lui Gabriel Rupanu marchează primul eseu al partidei, transformat de Abzhandadze. 7-0.
România își construiște atac cu atac și îi determină pe georgieni să greșească, reducând diferența prin două lovituri de pedeapsă tranformate de Melinte, 7-6.
Mai incisivi în atac, Lelos reușesc să marcheze la o nouă intrare în 22-ul nostru, tot printr-un jucător de treisferturi, chiar prin căpitanul Merab Sharikadze, Abzhandadze transformă, 14-6. Urmează minute bune de pressing ale oaspeților, care înscriu un nou eseu, după o pătrundere în forță a lui David Niniashvili. care îi deschide perfect pe Alexander Todua. Abzhandadze transformă pentru 21-6.
Susținuți de publicul prezent pe Stadionul Național Arcul de Triumf, Stejarii au o tresărire de orgoliu și exact înainte de intrarea la vestiare reușesc primul eseu, prin specialitatea echipei, molul de margine, Ovidiu Cojocaru culcând balonul în terenul de țintă. Melinte aduce cele două puncte din transformare și scorul pauzei este de 21-13 pentru Georgia.

Stejarii încep în forță repriza secundă și reduc diferența de pe tabelă printr-o nouă transformare reușită de Melinte, 21-16. România mută jocul minute bune în 22-ul georgian forțând marcarea eseului, însă nu poate trece de apărarea agresivă a adversarilor. Stejarii domină partida însă fără a concretiza pe tabelă această superioritate a jocului. Mai mult, în minutul 64, Georgia rămâne iarăși în 14, după ce Gela Aprasidze primește cartonaș galben. Chiar și în 14 apărarea lor nu este de trecut în ciuda pressingului făcut de Stejari. Contrar cursului jocului, cei care reușesc să marcheze un nou eseu sunt georgienii, tot pe treisferturi, prin Akaki Tabutsadze, 26-16.
Ultimele 10 minute aparțin Stejarilor care atacă și reușesc un eseu, tot după un mol de margine, prin Florin Bărdașu, transformat de Melinte, 26-23.

Este rezultatul cu care se și termină meciul. România păstează în continuare șanse de calificare la Cupa Mondială, calificarea directă depinzând de rezultatele celorlalte echipe. Mâineare loc meciul Spania – Portugalia la Madrid, pe 19 martie se joacă Țările de Jos – România, iar pe 20 martie, Georgia joacă cu Spania la Tbilisi.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile