România și Tonga se înfruntă din nou pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf

Naționala de rugby a României va întâlni sâmbătă, 20 noiembrie, ora 17:30 (live TVR 1) pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, într-un meci test World Rugby, ultimul al acestei luni, Tonga. Partida se va desfășura fără spectatori.

În istoricul întâlnirilor directe dintre Stejari și Tonga s-au consemnat până în prezent trei partide, dintre care una a revenit echipei noastre, iar două celor supranumiți Ikale Tahi, toate cele trei dispute având loc pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf din București.

Prima prezență a naționalei din Insulele Pacificului la București datează din 2013, cu ocazia partidelor test ale lunii noiembrie. A fost o partidă disputată și dramatică în același timp, căci Stejarii au condus cu 16-6, dar tonganii au revenit și au întors rezultatul la 18-16. Cu Mihai Macovei și Florin Vlaicu la un moment dat, ambii, pe banca de pedepse pentru cartonașe galbene, se părea că în acel an va veni prima înfrângere pentru Stejari. Nu a fost, însă așa pentru că precizia șutului lui Florin Vlaicu ne-a adus victoria în ultimul minut de joc. Dintre cei care și-au adus contribuția la acel succes, în partida de sâmbătă este posibil să fie prezenți pe teren Florin Surugiu și Ionuț Dumitru.

În 2015, Tonga a revenit la București, pentru Stejari fiind ultima partidă test înaintea participării la Cupa Mondială. Din nou Ikale Tahi au dat o replica puternică Stejarilor și la un moment dat s-au desprins la 21-9 pentru ca apoi echipa noastră să reducă diferența. Unul dintre tonganii care s-a remarcat și cu un eseu marcat, Sonetane Takulua, este prezent și acum la București.

Cu ocazia partidelor test din luna noiembrie în 2017, Tonga s-a impus din nou în fața Stejarilor după o partidă intensă în care s-a mers ”umăr lângă umăr” până la final. Stejarii veneau după o superbă victorie cu Samoa, din păcate însă, Tonga a plecat victorioasă, jocul echipei noastre fiind unul foarte bun în ciuda înfrângerii.

România vs Tonga
Palmares
2013, București: România-Tonga 19-18(Macovei-e, Vlaicu-tr,4lp)

Echipa României: M.Lazăr (Pristăviță), Turashvili (Căpățână), P.Ion (Pungea) – Popârlan (Coste), M.Sîrbe – V.Lucaci (D.Lazăr), V.Ursache , Macovei (C)-Surugiu ,Calafetenu (D.Manole) – Hihetah (Diniș) ,Vlaicu ,Gal (Dascălu) , I.Dumitru – Fercu

2015, București: România-Tonga 16-21(A.Rădoi-e, Vlaicu-tr,3lp)
Echipa României: A.Ursache (M.Lazăr), Turashvili (A.Rădoi) ,P. Ion (Pungea) – Popârlan (Antonescu) , Van Heerden – V.Ursache ,Lucaci (Carpo), Macovei(C) – Surugiu, Dumbravă (Gal) – Apostol ,Vlaicu ,Kinikinilau , Lemnaru – Fercu

2017, București: România-Tonga 20-25(A.Rădoi-e,Van Heerden-e,Vlaicu-2tr,2lp)
Echipa României: M.Lazăr (Badiu), A.Rădoi (Bărdașu) ,Țăruș – Van Heerden , Popârlan – Chirica (Moțoc), Nistor, Burcea (C) (Moyake) – Surugiu , Vlaicu -I.Dumitru , Fakaosilea , Kinikinilau (Umaga) ,Tangimana – Simionescu (Fili Lomani)

Articol scris de Marius Raczek

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile