România U18, pregătită de Campionatul European. Vezi lotul final de 26 de jucători!

Naționala de U18 a României va participa între 2-10 octombrie la  Campionatul European de U18 ce va avea loc la Kaliningrad (Rusia). În urma stagiului de selecție și pregătire care a avut loc la CSN Snagov, staff-ul tehnic a stabilit lotul de 26 de jucători ce vor evolua în Rusia, dintre care 15 înaintași și 11 jucători de treisferturi.

La Campionatul European de U18 de la Kaliningrad participă 8 echipe, alături de România aflându-se Georgia, Spania, Portugalia, Rusia, Belgia, Olanda și Cehia. România va debuta duminică 3 octombrie, ora 14:30 (ora României), cu Spania, celelalte partide din sferturi fiind Portugalia – Țările de Jos, Rusia – Belgia, Georgia – Cehia. Toate meciurile sunt transmise în direct pe Rugby Europe TV.

“E îmbucurător că acești copii care au venit, absolut toți, au arătat dorință de victorie și faptul că vor să muncească, vor să crească, vor să aibă un viitor în rugby, iar acest lucru este extraordinar pentru că poți construi, este o atitudine care face diferența în sportul de performanță. Sunt într-adevăr lipsuri din punct de vedere tehnic și al tehnicii de post deoarece copiii nu au avut competiții în ultimii ani din cauza pandemiei, au avut foarte puține antrenamente comune la cluburi, iar meciuri și mai puține. Nu am avut posibilitatea să lucrăm tehnic foarte mult pentru că timpul a fost scurt, am încercat să lucrăm mai mult tactic, să pregătim cât mai bine meciurile. Covidul este un stres permanent pentru noi și pentru copii, iar acest lucru pot spune că la rugby face lucrurile extrem de grele pentru că aici este nevoie de socializare, de făcut lucuri în echipă, de creat acea legătură în afara terenului, legătură care face lucrurile mai ușoare în meci pentru că ajung să se cunoască, să se simtă unul pe altul în joc. A fost și este un stres permanent pentru noi pentru că trebuie să ne izolăm, să stăm distanțați, să nu luăm contact cu nimeni, iar pentru ei, este cu atât mai greu cu cât la vârsta pe care o au, este nevoie de foarte multă socializare. Toată lumea așteaptă participarea la Campionatul European, va fi prima competiție după doi ani, eu sunt foarte optimist și cred în acești copii, cred în munca noastră, ne dorim să reprezentăm cu mândrie România, să îi facem mândri pe oamenii care se uită. În vremurile acestea tulburi pe care le trăim vreau să mulțumesc federației că a făcut acest efort ca noi să stăm în cantonament și să mergem la competiție, în alte timpuri poate că ar fi fost ceva normal, însă acum este un efort de apreciat.” a declarat Marius Tincu, antrenorul principal al Stejăreilor.

Căpitanul Stejăreilor este Ștefan Marko Buruiană, iar vicecăpitan, Petre Urs.

Lotul Romaniei pentru Campionatul European:
Pilieri: Angel Mădălin Săndulachi (CSS Bârlad), Răzvan Olteanu (CSA Steaua), Antonio Idu (CNAV-Dinamo), Călin Ion (LPS Constanța), Alexandru Stanciu (CSA Steaua)
Taloneri: Marian Bodorin (LPS Constanța), Ștefan Marko Buruiană (Castres)
Linia a II-a: Cosmin Todoran (CSM Baia Mare), Mihăiță Robert Pîntea (LPS Constanța), Yanis Horvat (Albi – Franța)
Linia a III-a: Marius Nazîru (LPS Constanța), Eduard Cioroabă (CNAV-Dinamo), Roberto Cătescu (CSA Steaua), Luca Mușat (Aurillacois – Franța), Mihnea Miru (CNAV- Dinamo)
Mijlocas la grămadă: Alexandru Sava (LPS Constanța), Fabian Constantin Bunu (CSS Bârlad)
Mijlocas la deschidere:  Ciprian Dumitru Husdup (CSS Unirea Iași), Dan Vlăduț Costea (CNAV – Dinamo)
Centri: Petre Urs (Leeds Becket – Anglia),   Alexandru Prescură (CSA Steaua), Iulian Melinte (CNAV- Dinamo)
Fundas/Aripi: Răzvan Călin (LPS Constanța), Vlad Cristian Sâmbotin (CSA Steaua), Alexandru Andrieș (CSS 2 Baia Mare), Toni Sebastian Maftei (Aurillacois – Franța)

Staff: Marius Tincu – antrenor principal, Nicolae Mocanu – antrenor, Răzvan Popovici – antrenor, David Popa – analist video, Ilie Vlad – doctor, Rares Manolache – manager

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile