România U20, învinsă de Belgia la Campionatul European

Naționala de U20 a României a pierdut primul meci la Campionatul European U20 de la Lisabona, fiind învinsă de Belgia cu 18-6. Stejăreii vor juca pentru locurile 5-8 ale competiției, urmând să întâlnească miercuri, 9 noiembrie, ora 12:30 (ora României), Cehia.

Stejăreii au început bine meciul de pe Car Jamor Stadium, punând presiune pe apărarea belgiană, pachetul de înaintare dominând clar în momentele fixe. În minutul 3, căpitanul Mihai Mureșan are posibilitatea de a deschide scorul dintr-o lovitură de penalitate, însă balonul șutat de el nu prinde spațiul buturilor. Belgia reușește primele acțiuni periculoase în 22-ul României, însă nu găsește breșe în apărare. În minutul 10, Simeon Soenen transformă o lovitură de pedeapsă și își aduce echipa în avantaj, 3-0. Câteva minute mai târziu, Mureșan are din nou șansa de a pune puncte pe tabelă, dintr-o penalitate, însă balonul șutat de el trece pe lângă buturi.

Urmează minute bune de joc dominate de Stejăreii care atacă, pun presiune, însă nu găsesc soluții pentru a transforma în puncte jocul bun. În minutul 18, Alin Conache restabilește egalitatea, dintr-o penalitate, 3-3, ca tot acesta câteva minute mai târziu, să aducă echipa la conducere, tot printr-o penalitate, 6-3. Continuă să atace, să pună presiune însă numeroasele greșeli personale și lipsa de concentrare în momentele cheie au făcut ca tabela să rămână nemodificată. Înainte de intrarea la vestiare, Belgia restabilește egalitatea, dintr-o penalitate transformată de același Soenen.

Imediat după reluarea jocului, Conache ratează șansa de a aduce echipa în avantaj, nereușind să transforme o lovitură de pedeapsă. În schimb, Soenen mai pune trei puncte pe tabelă și Belgia trece în avantaj, 9-6. În minutul 61, Eduard Cioroabă este eliminat temporar, iar adversarii reușesc o nouă penalitate, 12-6. Stejăreii nu renunță la luptă, pun presiune, însă ratează din nou o penalitate, în timp ce belgienii concretizează în puncte o nouă șansă, 15-6. Deși România termină meciul în atac, forțând înscrierea de noi puncte, cei care reușesc să închidă tabela sunt adversarii, printr-o nouă penalitate transformată de Soenen. 18-6, scor final și România va juca pentru locurile 5-8 ale competiției.

Miercuri, 9 noiembrie, România va întâlni Cehia, de la ora 12:30, ora României. Partida poate fi urmărită în direct pe Rugby Europe TV, după crearea unui cont gratuit de acces pe platforma rugbyeurope.eu.

FOTO: Liguel Rodrigues

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile