România va întâlni Scoția într-un meci test la București

Naționala de rugby a României va întâlni în luna iulie în primul meci test World Rugby pe care îl va disputa în acest an, Scoția. Este pentru prima dată în ultimii 15 ani când Stejarii dispută un meci test împotriva unei echipe din Turneul celor 6, ultima partidă având loc tot cu Scoția, în 2006. Cele două formații s-au întâlnit și în cadrul Cupelor Mondiale din 2007 și 2011.

Meciul va avea loc pe 10 iulie, la București, stadionul pe care se va disputa, precum și ora de începere a partidei urmează să fie stabilite zilele următoare.

Scoția ocupă locul 8 în clasamentul mondial, terminând ediția din acest an a Turneului celor 6 Națiuni pe locul 4, cu trei victorii în fața Angliei, 11-6, a Franței, 27-23, pe Stade de France și a Italiei, 52-10.

România se află pe locul 18 în ierarhia World Rugby și este în plină campanie de calificare la Cupa Mondială din Franța din 2023, aflându-se pe locul 2 în clasamentul Rugby Europe Championship.

“Vom disputa, în iulie, o serie de partide extrem de importante pentru pregătirea tinerei generații pe care o avem la echipa națională acum, meciuri cu adversari din Tier 1 care vin ca urmare a rezultatelor pozitive avute de România în acest an. Partida cu Scoția este de departe cel mai important meci test din ultimii 10 ani. “, a declarat Alin Petrache, președintele FRR.

România va mai disputa în luna iulie, pe 3 iulie, ultima partidă din turul ediției 2021 a Rugby Europe Championship, în cadrul căreia va întâlni învingătoarea dintre Belgia și Olanda și urmează a stabili și cel de al doilea meci test, programat pentru data de 17 iulie.  

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile