Rugby-ul incepe sa ia amploare si in judetul Covasna

Rugby-ul incepe sa ia amploare si in judetul Covasna.

Fenomenul rugbistic din judetul Covasna incepe sa ia amploare, se arata intr-un articol publicat de Mesagerul de Covasna, sub semnatura Anei Alina Costache, „Pasi inainte in rugbyul covasnean”.

Astfel, pentru a sustine activitatea rugbyistica de acolo, Federatia Romana de Rugby va da la 20 de scoli din judet echipament pentru practicarea jocului de rugby tag, aceasta fiind doar o prima etapa din cadrul actiunilor prin care FRR urmareste dezvoltarea rugby-ului covasnean.

„Aceasta activitate se desfasoara in cadrul unui proiect: <<Get into Rugby>> demarat de FRR in judetele cu mai putina traditie rugbystica, sa spun asa (…). In prima faza, 20 de scoli din judetul Covasna vor primi un kit pentru rugby tag – kit ce cuprinde echipament de rugby tag, doua mingi, cd-uri si materiale promotionale. Scolile au fost nominalizate in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Covasna, prin inspectorul de specialitate si impreuna cu doamna profesoara Vajda Augusta, de la o scoala din Baraolt implicata in acest sport, la nivelul judetului”, a spus Ciprian Popa, directorul national de dezvoltare din cadrul FRR, pentru „Mesagerul de Covasna”.

Judetul Covasna este angrenat inca de acum un an si jumatate in proiecte derulate de Federatie in scopul promovarii rugby-ului si apropierii elevilor de acest sport. Unul dintre aceste proiecte a fost cel intitulat „Muguri de campion”- desfasurat de FRR in anul 2014,  in cadrul caruia doua scoli covasnene au participat la competitia de rugby tag organizata, si au ajuns in faza finala; iar alt proiect a fost „Drum olimpic”, din anul 2015, ambele proiecte fiind desfasurate prin Programul „Pierre de Coubertin” al Ministerului Tineretului si Sportului.

Pentru a afla mai multe despre aceste proiecte si scolile care vor primi echipamentul de rugby tag puteti citi accesand linkul de mai jos

Sursa: www.mesageruldecovasna.ro

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile