Rugby-ul revine în forță la Cugir

Rugby-ul își reia activitatea la Cugir! În urma unui proiect de dezvoltare locală susținut de către Departamentul Dezvoltare Transilvania, după CSM Unirea  Alba Iulia a venit momentul în care și CS Metalurgistul Cugir se alătură proiectului inițiat de către DDT și coordonat de către AJR ALBA.

Este vorba de relansarea activității rugbistice la nivelul întregului județ și atragerea de fonduri în acest scop printr-un efort comun al tuturor entităților rugbistice din zonă. Finalitatea acestui proiect este crearea unui centru comun de pregătire a celor mai buni sportivi rezultați de la fiecare club în parte. Aceste direcții au fost stabilite în urma unei întâlniri ce a avut loc în aceste zile, între Alin Năsăudean, președintele AJR ALBA, Călin Mureșan – președintele CS Metalurgistul Cugir și Iulian Rus, noul antrenor angajat al secției de rugby.

„Prin proiectul local de dezvoltare dorim sa creăm o mișcare rugbystică la nivelul întregului județ, atât în mediul școlar, prin proiectul derulat de către Departamentul Dezvoltare al Federației Române de Rugby, în cadrul căruia avem deja un campionat județean de rugby touch, cât și la nivel de cluburi prin proiectul AJR ALBA. Acest proiect vizează înființarea a cât mai multor cluburi în judet, de unde, ulterior, vom selecționa cei mai buni sportivi într-un Centru de Pregătire, la nivelul orașului Alba Iulia. CS Metalurgistul Cugir prin amabilitatea domnului președinte Călin Mureșan și al Primăriei Cugir, este al doilea club care aderă la acest proiect după CSM Unirea Alba Iulia. Sunt secții de rugby cu buget pentru activitatea din 2022 și cu posturi de antrenori aprobate.”, a declarat Alin Năsăudean, președinte AJR.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile