S-a stins din viață arhitectul Mihai Nicolescu, fost președinte al FRR

Federația Română de Rugby își exprimă regretul față de decesul lui Mihai Nicolescu, președinte al Federației Române de Rugby între 1990 și 1992.

De formație arhitect, absolvent al Institutului de Arhitectură „Ion Mincu” din București, promoția 1965, acesta și-a făcut debutul în rugby pe postul de mijlocaș la deschidere la echipa Constructorul. Sub îndrumarea lui Mitică Ionescu, acesta câștigă cu echipa trei titluri de campion național la juniori. Își continuă evoluția în rugby la seniori, la Arhitectura București și Sportul Studențesc, după un stagiu făcut la CS Dinamo, pentru care a jucat din 1967, câștigând cu alb-roșii titlul de campion național.

Jucător internațional, cu 41 de selecții în echipa națională (26 partide oficiale și 15 amicale), acesta a evoluat pentru România împotriva unor echipe puternice precum Noua Zeelandă, Argentina, Franța, Italia. De asemenea, acesta a făcut parte din echipa care a câștigat în 1975 Cupa Europeană FIRA și a ocupat locul secund în 1974. Calitățile sale excepționale și felul unic în care vedea jocul au făcut în ca 1970 și 1974 să fie desemnat drept cel mai bun jucător român.

Între 1990 și 1992 a fost președinte al Federației Române de Rugby, când România a învins Franța la Auch în 1990 (24 mai), cu scorul de 12-6. Numele său este legat de Institutul Proiect București unde s-a angajat din anul 1967 si s-a afirmat prin proiecte de locuințe ( imobile pe Șoseaua Nicolae Titulescu, str. Beller, Drumul Taberei) și de sistematizare (Prelungire Calea Floreasca, Drumul Taberei), unde a coordonat Secția 2 Arhitectură si a devenit Director, în primii ai deceniului ’90. De asemenea, a fost și cadru universitar al Facultății de Arhitectură.

Mihai Nicolescu a fost și „Maestru Emerit al Sportului”, distincție pe care a primit-o pe 14 mai 1975.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile