SCM Timișoara – CSM Știința Baia Mare, derby-ul weekendului în Cupa României

După ce săptămâna trecută s-au reluat partidele din Cupa României, mâine, sâmbătă, 14 august, capul de afiș va fi ținut de derby-ul celor mai titrate echipe din ultimii ani, SCM Timișoara – CSM Știința Baia Mare.

Aflate în Grupa A din cadrul Cupei României, SCM Timișoara și CSM Știința Baia Mare își vor disputa revanșa, de data aceasta pe malurile Begăi, după ce în tur, pe Arena Zimbrilor, trupa lui Eugen Apjok s-a impus de o manieră categorică, 40-10, 6-1 fiind raportul eseurilor. Miza, desigur, este prima poziție în clasamentul final al grupei, căci aceasta asigură disputarea semifinalelor pe propriul teren. Elevii lui Valentin Calafeteanu, însă, vor avea o misiune dificilă, căci pentru a-i devansa pe băimareni au nevoie de un succes la o diferență mai mare de 30 de puncte.

Săptămâna trecută, timișorenii au disputat deja un prim meci, în care s-au impus la Cluj-Napoca cu rezultatul de 48-7 în fața Universității. Pentru Știința Baia Mare va fi prima partidă în acestă a doua parte a sezonului, zimbrii revenind în Banat după ce în ultima întâlnire dintre cele două echipe, consemnată în campionat, SCM Timișoara a câștigat strâns cu 28-25. De atunci însă, în ambele echipe au intervenit modificări în lotul de jucători, un alt motiv, pe lângă rivalitatea cunoscută, de a ne aștepta la un derby extrem de interesant.

În Grupa B verdictul s-a dat deja, și aceasta din cauza faptului că având probleme de lot, din cauza infectării mai multor jucători cu coronavirus, CS Dinamo nu se poate prezenta la partida care era programată în compania eternilor rivali de la CSA Steaua. Astfel, cum steliștii au câștigat și în tur, rezultat 38-20, aceștia vor disputa semifinalele competiției pe propriul teren cu ocupanta locului secund din Grupa A, în timp ce CS Dinamo se va deplasa, în aceeași fază, pe terenul primei clasate în Grupa A.

14 august
Cupa României, Grupa A, etapa a V-a
ora 10:30, Stadionul Gheorghe Rășcanu
SCM Timișoara – CSM Știința Baia Mare, în direct pe RugbyTv
Arbitri: Alexandru Ionescu, Robert Diaconescu, Virgil Ioniță, nr.4 Andrei Iftode
Comisar citare – observare: Mihai Irimia

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile