Scoala Gimnaziala Nr. 1 Mioarele a castigat prima editie a Cupei Arges la rugby-tag 2016

Federatia Romana de Rugby prin Departamentul Dezvoltarea Muntenia Sud a organizat la Campulung, in Sala Sportiva a Scolii Gimnaziale „Nanu Muscel”, Cupa Arges la rugby-tag 2016. Aceasta prima editie a competitiei a fost castigata de Scoala Gimnaziala NR.1 Mioarele (profesor: Gabriel Viorel Mirita), patru scoli gimnaziale si 36 de elevi jucand rugby tag pentru a cuceri trofeul.

„Sunt foarte bucuros ca s-a desfasurat si la noi aceasta competitie frumoasa! Aceasta a prins foarte bine in randul elevilor, ei fiind foarte incantati  dand dovada de spirit de echipa, fair-play si nu in ultimul rand de dorința de a castiga! Desi a fost prima competitie organizata, consider ca  am facut o treaba buna si asteptam urmatoarea competitie cu mare drag!”, a declarat profesorul Gabriel Viorel Mirita, cel care a pregatit echipa scolii castigatoare a competitiei.

La finalul celor 6 meciuri jucate clasamentul final a fost urmatorul:
1. SCOALA GIMNAZIALA NR. 1 MIOARELE (Profesor: MIRITA Gabriel Viorel) = 9 puncte;
2. SCOALA GIMNAIALA BROSTENI ANINOASA (Profesori: GIURCULETE Maria Aurora si OLTEANU Tudor Andrei) = 6 puncte;
3. SCOALA GIMNAZIALA „MIHAI TICAN RUMANO”, BEREVOESTI (Profesori: BADEA Emilia si CEAPRAZ Florin) = 5 puncte;
4. SCOALA GIMNAZIALA POIENARII DE MUSCEL (Profesor: CRIMPITA Cristina) = 4 puncte.

Meciurile au fost arbitrate de Florin Bonea.

Cupa Arges la rugby-tag 2016.
Cupa Arges la rugby-tag 2016.

La finalul competitiei au fost nominalizati 24 de elevi care au primit diplome din partea Federatiei Romane de Rugby.

” Rugby Tag – o ramura sportiva inca „neexplorata”de catre elevi. Odata ce au intrat in contact cu aceasta disciplină, i-au aflat regulile si au început sa joace dupa acestea, elevii au inceput să „imbratiseze” cu placere jocul, iar acesta la randul sau i-a prins in „bratele sale”. Aflând de această competiție, elevii la început reticenți, au ajuns nu numai să joace cu plăcere, dar și să dezvolte spirit de echipă, dând dovadă de fairplay și respect pentru acest joc. În timpul competiției s-a putut limpede observa faptul că acest „nou” îi atrage foarte mult, că sunt dornici de joc, dornici să devină foarte buni la această ramură sportivă. Competitia aceasta  are meritul de a fi castigat definitiv copiii ce au devenit practicanți ai acestui joc. Acest merit de a fi avut loc competitia, de a se fi facut cunoscuta această ramura sportiva se datoreaza domnului Director Regional de Dezvoltare din cadrul Federatiei Romane de Rugby Tag – Florin BONEA, care prin implicare si daruinta i-a făcut si pe cei care au intrat in contact cu ceea ce se numeste Rugby Tag sa simta placerea de a juca acest joc. De asemenea, multumim tuturor celor care s-au implicat, mai ales profesoriilor coordonatori care le-au dat incredere copiilor si  care au demonstrat ca se poate realiza orice, totul este doar sa crezi!!! Ca o nota personală venita in urma acestei experiente, consider ca ar fi de bun augur daca acestui joc i s-ar acorda o mai multa importanta, atat la orele de educatie fizica si sport, cat si in cadru competitional din tara noastra”, a declarat responsabilul judetului Arges la Rugby-Tag, prof. Florin Ceapraz.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile