Southern Kings se pregatesc pentru debutul in Super Rugby

Southern Kings.
Southern Kings.

Southern Kings sunt franciza cu sediul in Port Elizabeth, cunoscuta publicului din Romania dupa succesul repurtat la IRB Nations Cup in 2011.

Acum Kings se pregatesc pentru debutul in cea mai puternica competitie a francizelor din emisfera de sud, Super Rugby.

Cum in 2009 extinderea competitiei a suras australienilor de la Melbourne Rebels, in acest sezon “regii sudului” au avut aceasta sansa insa numai dupa ce Federatia de Rugby din Africa de Sud a gasit o cale de compromis si i-a retrogradat pe cei de la Lions pentru un sezon.

Southern Kings sunt dupa Stormers, franciza care reprezinta cele mai multe cluburi si isi disputa partidele de pa teren propriu in Porth Elizabeth pe stadionul Nelson Mandela Bay. Principalele echipe care furnizeaza jucatori “regilor sudului” sunt Eastern Province Kings, Border Bulldogs din East London si SWD Eagles din George.

Pentru partida de debut care va avea loc sambata, contra australienilor de la Western Force, antrenorul neozeelandez al sud-africanilor, Matt Sexton, a gandit un XV format in exclusivitate din jucatori autohtoni si aceasta in ciuda faptului ca Southern Kings sunt o echipa cosmopolita.

Desigur, in alcaturiea echipei au contat si accidentarile unor jucatori precum argentinienii Tomas Leonardi si Nicolas Vergallo sau a francezului Virgile Lacombe. Pe banca de rezerve vor lua insa loc kenyanul Daniel Adongo si neozeelandezul Hadleigh Parkes.

Luke Watson a fost desemnat capitanul echipei, un jucator de linia a treia, flanker sau numar opt, avand la activ zece prezente pentru Springboks. Din lotul lui Kings, doar Bandise Maku si Andries Strauss se mai pot lauda cu faptul ca au facut parte din selectionata Africii de Sud.

Un jucator care merita a fi urmarit, va fi desigur uvertura Demetri Catrakilis, sau “grecul” cum este alintat, cel care prin punctele reusite in sezonul trecut al Currie Cup, i-a ajutat pe cei de Western Provice sa cucereasca titlul de campioana.

Echipa propusa de tehnicianul Matt Sexton pentru prima confruntare celor de la Southern Kings din istorie in Super Rugby arata astfel: 15 SP Marais, 14 Sergeal Petersen, 13 Ronnie Cooke, 12 Andries Strauss, 11 Marcello Sampson, 10 Demetri Catrakilis, 9 Shaun Venter, 8 Luke Watson (c), 7 Wimpie van der Walt, 6 Cornell du Preez, 5 Steven Sykes, 4 David Bulbring, 3 Kevin Buys, 2 Bandise Maku, 1 Schalk Ferreira.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile