Stagiu de pregătire pentru România 7s în vederea participării la turneul „36 Rugby Seven Costa Blanca”

Naționala de rugby 7s masculin va participa între 26-29 mai la un turneu de pregătire „36 Rugby Seven Costa Blanca”, care va avea loc în Spania, la Villajoyosa, Alicante. În vederea unei participări cât mai bune, echipa va intra într-un stagiu de pregătire la Izvorani între 22-25 mai. Pentru acest stagiu, staff-ul tehnic a selecționat un număr de 15 sportivi, 12 urmând să facă deplasarea. Reunirea lotului are loc pe 22 mai, ora 09:30, la sediul Federației Române de Rugby.

Competiția de 7s din Spania aduce la start atât echipe naționale România, Spania, Portugalia, Lituania, China, Danemarca, cât și selecționate All Stars, precum cea a Africii de Sud.

„Este bine că avem un turneu de pregătire înainte de Campionatul European și de Jocurile Europene, am mai chemat jucători noi pentru că vrei să vedem pe cine ne putem baza în luna iunie, o lună foarte importantă pentru rugby-ul 7s. Va fi un turneu puternic în Spania, cu multe echipe naționale și cu o selecționată All Stars South Africa, practic va fi o competiție foarte apropiată ca nivel de ceea ce ne va aștepta în Championship Series. Pentru acest stagiu sunt băieți noi pe care nu i-am apucat să-i văd jucând 7s, însă sunt jucători buni de rugby XV, joacă la echipele lor de club și sper să aducă echipei României de 7s, o mai multă experiență pe care vrem să o vedem în joc”, a declarat Florin Vlaicu, antrenorul României 7s masculin.

Lotul României 7s:
David Bălan (LPS Suceava), Michael Borș (Clontarf RFC), Alexander Dinu (RC Massy), Ionuț Marian Donici (CS Știința Petroșni), Dumitru Husdup (CS Politehnica Iași), Robert Ionașcu (CS Dinamo București), Marian Ispir, Iulian Melinte (CS Dinamo București), Alexandru Mircea (RC Grivița UNEFS), Silviu Mircea (RC Grivița UNEFS), Marian Muntianu (CSM Constanța), Nițu Traian Valentin (CS Dinamo București),  Teodor Ursu (CS Universitatea Cluj), Toni Maftei (Stade Aurillac), Cristian Zamfir (CS Știința Petroșani)
Staff tehnic: Florin Vlaicu – antrenor, Silviu Tănase – antrenor, Ilie Vlad – doctor, Marin Obretin – maseur, Daniel Carpo – antrenor

Naționala de rugby 7s a României va participa la Championship Series (Campionatul European), care cuprinde  două etape ce vor avea loc la Algarve (iunie) și Hamburg (iulie), dar și la Jocurile Europene de la Cracovia (iunie), competiție care este și criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, câștigătoarea competiției obținând și biletul la JO.

FOTO: #RugbyTonyVaio

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile