Statele Unite au cedat in fata celor din Tonga

SUA Rugby.

In Tara Galilor, la Colwyn Bay, Statele unite au disputat cea de-a doua partida test din cadrul turneului European, impotriva reprezentativei Tonga.

Partida a inceput practic de la scorul de 5-0 pentru tongani, fostul constantean Wiliam Helu reusind o incercare inca din minutul 2. “Vulturii” nu s-au intimidat in fata startului bun al baietilor din Insulele Pacificului si au preluat initiativa.

Cu un joc bazat pe forta inaitarii, americanii au reusit sa-si duca adversarul spre terenul sau de tinta. Dupa mai multe momente de fixare A.Suniula a depasit in forta apararea tonganilor dupa care i-a pasat demiului Shaw venit la sustinere, acesta reusind eseul. Cum pana la pauza doar fundasul Pangelinan, cel care a reusit transformarea incercarii, a mai adus puncte dintr-o penalitate, la cabine Statele Unite au intrat in avantaj scor 10-5.

Partea secunda a inceput cu o lovitura de pedeapsa concretizata de Pangelinan si americanii s-au desprins la 13-5. Au fost insa singurele puncte reausite de “vulturi” in repriza a doua.
Tonganii, superiori pe treisferturi si mult mai tehnici decat americanii, au intors soarta partidei prin doua incercari, unul semnat de Tuineau, iar celalalt de Piukala. Ambele transformate de fundasul Lilo, care a mai reusit si o lovitura de pedeapsa.
Victoria tonganilor cu 22 la 13 a venit in ciuda faptului ca in repriza secunda au evoluat de doua ori in inferioritate.

In echipa Statelor Unite s-au evidentiat, aripa Luke Hume, centrul Paul Emerick si capitanul Todd Clever, care de aceasta data a evoluat la numarul 8.

Statele Unite vor fi uramatorul adversar al Romaniei, pe 24 noiembrie intr-o partida care va avea loc la Bucuresti pe stadionul Arcul de Triumf.

Americanii au utilizat echipa:
15 Zachary Pangelinan, 14 Cornelius Dirksen, 13 Paul Emerick, 12 Andrew Suniula, 11 Luke Hume, 10 Toby L’Estrange, 9 Robbie Shaw, 8 Todd Clever (c), 7 John Quill, 6 Scott LaValla, 5 Louis Stanfill, 4 Brian Doyle, 3 Eric Fry, 2 Chris Biller, 1 Shawn Pittman.
Rezerve: 16 Derek Asbun, 17 Nick Wallace, 18 Zachary Fenoglio, 19 Inaki Basauri, 20 Peter Dahl, 21 Mike Petri, 22 Rolan Suniula, 23 Gearoid McDonald.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile