Statele Unite si Argentina XV au remizat in prima etapa din Americas Rugby Championship

Statele Unite si Argentina XV au remizat in prima etapa din Americas Rugby Championship.

In runda inaugurala a primei editii din Americas Rugby Championship, in aceasta formula cu sase natiuni participante, Statele Unite si Argentina XV au terminat la egalitate, in timp ce Canada a obtinut singura victorie cu bonus ofensiv in fata Uruguayului.

La Santiago, Chile a invins Brazilia cu rezultatul de 25-22, ambele echipe reusind sa inscribe cate trei eseuri. Astfel ca succesul gazdelor s-a datorat preciziei din fata butului a centrului Matias Nordenflycht care a concretizat patru tentative de tinta fata de cele trei izbutite de David Harvey in contul brazilienilor.

Pentru prima data pe banca tehnica cu fostul international italian, nascut in Argentina, Rodolfo Ambrosio, care a participat alaturi de azzurri la Cupa Mondiala din 1987, Brazilia s-a ales cu punctul bonus defensiv care insa nu o va ajuta prea mult in clasamentul final avand in vedere ca urmeaza partide cu natiuni mult mai bine cotate in ierarhia mondiala.

Francois Ratier, la debutul in calitate de antrenor al Canadei, a trimis in teren o echipa cu sapte debutanti, Gradyn Bowd, Paul Ciulini, Alistair Clark, Dan Moor, Clay Panga, Lucas Rumball si Mozac Samson, chiar si in aceste conditii nord-americanii obtinand un succes cu bonus ofensiv impotriva Uruguayului.

Cu eseurile marcate de Mackenzie, Blevins, Moor dubla si Clark, patru transformate de McRorie, Canada s-a impus cu rezultatul de 33-17, Los Teros pierzand prima partida test cu argentinianul Esteban Meneses pe banca tehnica.

Cea mai disputata partida a rundei a avut loc la Houston, unde Statele Unite au intalnit Argentina XV, nu mai putin de noua eseuri asigurand spectacolul din teren, astfel chiar daca la finalul celor 80 de minute s-a consemnat egalitatea, ambele echipe s-au ales cu bonusul ofensiv.

Vulturii americani au inceput in forta si au condus cu 13-0 dupa doua lovituri de pedeapsa ale lui Bird si un eseu semnat de Ngwenya, pe care tot Bird l-a transformat, dar pumele au preluat initiativa si pana la pauza au intors rezultatul (16-21). Todd Clever, revenit in echipa Statelor Unite a marcat prima incercare a partii secunde, apoi cele doua echipe au mers umar langa umar pana la final.

Rezultate:

Parque Mahuida, Santiago: Chile-Brazilia 25-22
Au marcat: Zunino-e,De La Fuente-e,Larenas-e,Nordenflycht-2tr,2lp respective D.Sancery-e, F.Sancery-e,Tranquez-e, Harvey-2tr,lp

Westhills Stadium, Langford: Canada-Uruguay 33-17
Au marcat: Mackenzie-e,Blevins-e,Moor-2e,Clark-e,McRorie-4tr respectiv eseu de penalizare, Nieto-e,Leivas-e,Silva-tr

BBVA Compass Stadium, Houston: Statele Unite-Argentina XV 35-35
Au marcat: Ngwenya-e,Clever-e, Dolan-e, Fry-e, Bird-3tr,3lp respectiv Carrio-2e,Baez-e,Paz-e,Bertranou-e,Miotti-5tr

Urmatoarea etapa programeaza partidele:
12 februarie, Arena Barueri, Barueri: Brazilia-Uruguay
13 februarie, Estadio Bicentenario, San Juan: Argentina XV-Chile
13 februarie, Dell Diamond, Round Rock: Statele Unite-Canada

FOTO: americasrugbynews.com

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile