STATISTICA Vlaicu si Fercu au cele mai multe evolutii impotriva Rusiei, in timp ce patru dintre actualii Stejari au debutat contra ursilor

Sambata, 3 martie 2018, pe stadionul Cluj Arena, Stejarii continua parcursul in Rugby Europe International Championship si implicit cursa de calificare la Cupa Mondiala din 2019, adversara echipei noastre in cea de-a treia etapa a competitiei continentale fiind Rusia.

Fata de partidele anterioare disputate de echipa nostra nationala, antrenorul Lynn Howells a facut cateva modificari. Astfel in linia intai se vor regasi inca din primul minut impotriva ursilor, Mihaita Lazar, Andrei Radoi si Alexandru Tarus. Impreuna cei trei au adunat pana in prezent un total de 152 de selectii, iar in primul XV va fi pentru a patra oara cand se prezinta in acest trio.

Johan Van Heerden si Valentin Poparlan vor face cuplu la linia a doua pentru a 14-a oara, in schimb componenta liniei a treia va fi una inedita cu Vlad Nistor si Andrei Gorcioaia flankeri, respectiv Stelian Burcea inchizator. Stelian Burcea va bifa impotriva Rusiei selectia cu numarul 70 si va fi pentru a 15-a oara capitanul Stejarilor.

Tot inedit va fi tandemul mijlocasilor cu Valentin Calafeteanu si Jack Umaga, acesta din urma fiind un obisnuit al postului de centru. Valentin Calafeteanu se va afla la selectia cu numarul 95 in tricoul cu frunza de stejar pe piept, pana in prezent mijlocasul la gramada adunand si un total de 228 de puncte marcate pentru echipa nationala, adica 12 eseuri, 30 de transformari, 35 de lovituri de pedeapsa si un dropgol.

Va reveni ca titular Ionut Dumitru, alaturi de Tangimana Fonovai, cele doua aripi, in timp ce cuplul de centri a ramas neschimbat de la prima partida din acesta editie a Rugby Europe International Championship, adica Sione Fakaosilea-Paula Kinikinilau, aflati la a 8-a prezenta in acest tandem pentru Stejari. Fundas va fi in continuare Catalin Fercu care astfel va depasi 100 de selectii in echipa nationala.

Dintre componetii lotului, patru au debutat in trecut in tricoul echipei nationale intr-o partida impotriva Rusiei si anume: Constantin Pristavita, Vlad Nistor, Sione Fakaosilea si Ionut Dumitru, in timp ce de cele mai multe ori impotriva ursilor au evoluat Catalin Fercu si Florin Vlaicu, 11 partide.

De-a lungul timpului cele mai multe puncte in partidele cu Rusia le-a reusit Florin Vlaicu, 108 la numar, in timp ce raportandu-ne tot la jucatorii care ne vor reprezenta sambata cei mai eficienti marcatori de eseuri sunt acelasi Florin Vlaicu, respectiv Stelian Burcea cu cate doua finalizari in terenul de tinta al ursilor.

Echipa noastra se va prezenta in partida impotriva Rusiei in urmatoarea componenta:

Romania: 1.Mihaita Lazar(Castres), 2.Andrei Radoi(Timisoara Saracens), 3.Alexandru Tarus(Sale Sharks), 4.Johan Van Heerden(CSM Bucuresti), 5.Valentin Poparlan(Timisoara Saracens), 6.Vlad Nistor(Albi), 7.Andrei Gorcioaia(Massy), 8.Stelian Burcea(CSM Bucuresti), 9.Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti), 10.Jack Umaga(Timisoara Saracens), 11.Ionut Dumitru(Steaua Bucuresti), 12.Sione Fakaosilea(Stiinta Baia Mare), 13.Paula Kinikinilau(CSM Bucuresti), 14.Tangimana Fonovai,(Timisoara Saracens) 15.Catalin Fercu(Timisoara Saracens)
Rezerve: 16.Eugen Capatana(Timisoara Saracens), 17.Ionel Badiu(Timisoara Saracens), 18,Constantin Pristavita(Stiinta Baia Mare), 19.Marius Antonescu(Colomiers), 20.Kuselo Moyake(Steaua Bucuresti), 21.Florin Surugiu(Steaua Bucuresti), 22.Florin Vlaicu(Steaua Bucuresti), 23.Stephen Shennan (Timisoara Saracens)

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile