Steaua și Timișoara, învingătoare în ultima etapă a Play-Off-ului

Play-off-ul Ligii Naționale de Rugby a ajuns la final, ultima etapă având loc pe parcursul a două zile, ieri și astăzi. CSA Steaua s-a impus în fața celor de la CS Dinamo, 23-22 și va juca pe teren propriu semifinala cu eternii rivali alb-roșii, în timp ce SCM USV Timișoara, chiar dacă a câștigat în fața celor de la Baia Mare, 29-15, va juca semifinala pe terenul zimbrilor.

Primul meci al rundei a avut loc pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, eternul derby al sportului românesc, CS Dinamo – CSA Steaua. Meciul, unul de uzură, a stat sub semnul echilibrului, CSA Steaua câștigând în ultimul minut de joc.

Prima repriză a fost mai mult un duel al transformerilor, Daniel Plai deschizând scorul în minutul 3 dintr-o lovitură de pedeapsă, Tudor Boldor egalând pentru CS Dinamo, din același procedeu, cinci minute mai târziu, 3-3. Alb-roșii preiau conducerea în minutul 20, printr-o nouă penalitate transformată de Boldor, 6-3, după ce, cu câteva minute înainte, balonul trimis de acesta, tot din același procedeu, nu a prins spațiul buturilor. Presiunea dinamoviștilor pusă pe apărarea adversă se măsoară din nou în puncte, o nouă lovitură de pedeapsă transformată de Boldor, 9-3. Înainte de intrarea la vestiare, Steaua concretizează minutele bune de joc în 22-ul advers și reduce diferența, Plai transformând o penalitate, 9-6.

Repriza a doua începe cu un joc mai mult al elevilor lui Sosene Anesi care au șansa de a mări ecartul, însă Boldor ratează de două ori, din poziții dificile, reușind să transforme în cele din urmă lovitura de pedeapsă, 12-6. Steaua atacă și în minutul 57, după mai multe puncte de fixare în 22-ul advers, Florin Surugiu îl deschide foarte bine pe Daniel Plai care îl vede pe Jone Nasalo Marawa, acesta marcând un eseu la colț. Plai transformă și militarii preiau conducerea, 13-12. În minutul 61, Helarius Kisting readuce pe Dinamo din nou în avantaj, printr-o penalitate, 15-13. Mai prezenți în joc în partea secundă, roș-albaștrii revin imediat și pun presiune, Hinckley Vaovasa pătrunde spectaculos în 22-ul dinamovist, balonul ajunge la Vasile Balan, oprit de apărarea adversă. Minute bune de joc se transformă în puncte în minutul 73 când Plai, după ce ratase anterior, transformă o lovitură de pedeapsă, readucându-și echipa la conducere, 16-15. Ultimele minute ale meciului au fost extrem de disputate, fiecare dintre cele două echipe marcând câte un eseu, transformat. Dinamo pune noi puncte pe tabelă, prin încercarea lui Williams Jondre, după o acțiune frumoasă făcută de Marian Ispir care a pătruns spectaculos, a trecut de doi adversari și i-a pasat mijlocașului la grămadă, ca apoi Steaua să marcheze, la rându-i, prin Cristi Boboc, Plai transformând pentru victorie, 23-22.

 

 

Victorie pentru bănățeni în fața campioanei en-titre
În al doilea meci al rundei, SCM USV Timișoara a primit vizita campioanei en-titre CSM Știința Baia Mare. Timișoara a avut un început bun de meci, instalându-se încă din primele minute în 22-ul băimărean. Pressingul lor a adus și primul eseu, în minutul 10, prin Eugen Căpățînă, Florin Vlaicu, dintr-o poziție dificilă, nereușind să-l transforme, 5-0. În minutul 18, gazdele au reușit un nou eseu spectaculos, Kemal Altinok trimițând un balon de urmărire ajuns de Tiqe Iliesa, care a culcat balonul în terenul de țintă, 10-0, Vlaicu transformă, 12-0. Jocul bun al bănățenilor, care au dominat prima parte, se lasă cu noi puncte, Vlaicu transformând o penalitate, 15-0. Cu cinci minute înainte de pauză, Baia Mare pune primele puncte pe tabelă, prin penalitatea transformată de Paul Popoaia. Gazdele termină în atac prima repriză, efortul lor fiind răsplătit printr-un eseu de penalizare, 22-3.

Bănățenii revin în forță de la vestiare și la trei minute după reluarea jocului, punctează un nou eseu prin Feofakai Holoia, transformat de Vlaicu, 29-3. În minutul 56, Manumua Tevita primește cartonaș galben, Timișoara urmând să evolueze timp de 10 minute în inferioritate numerică. Băimărenii speculează imediat momentul și marcheză primul eseu al lor, prin Alexandru Alexe, încercare transformată de Tu-te Grant, 29-10. De altfel, în ultimul minut de joc, Tu-te Grant reușește al doilea eseu al zimbrilor, 29-15, scor cu care se și încheie partida.

În semifinale, CSM Știința Mare, care termină pe primul loc play-off-ul va întâlni pe teren propriu, pe SCM USV Timișoara, ocupanta locului 4, în timp ce CSA Steaua, locul 2 în ierarhie, va întâlni pe CS Dinamo,locul 3. Meciurile vor avea loc pe 26 noiembrie.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile