Stefan Stefaroi-“Titlul de cel mai bun jucator din DNS e rezultatul muncii de peste ani”

Desi nu a pornit cu statutul de favorita la castigarea titlului de campioana in DNS editia 2016-2017, CSM Bucovina Suceava a reusit marea surpriza, din randurile echipei evidentiindu-se capitanul Stefan Stefaroi, desemnat ca cel mai valoros jucator din al doilea esalon valoric in 2017. In varsta de 24 de ani, Stefan Stefaroi este originar din comuna Berchisesti si a inceput rugby-ul pe cand avea 15 ani, la Clubul Sportiv Scolar din Gura Humorului, cu antrenorul Florin Nistor. El evolueaza pe posturile de aripa si centru, de la Gura Humorului transferandu-se la Barlad, echipa cu care a cucerit titlul national in 2011 la U18, ca in 2012 sa cucereasca argintul cu CSS Siromex Baia Mare la U19. In 2013 a revenit acasa, la CSM Suceava, echipa cu care a cucerit in sezonul 2016-2017 titlul national.

“Este pentru prima data cand am fost nominalizat la un asemenea titlu, ba mai mult l-am si castigat, ceea ce personal reprezinta o mare satisfactie mai ales ca reprezinta incununarea muncii de peste ani si a evolutiilor mele pe terenul incadrat cu buturi din acest sezon, si nu numai. Nu vreau sa omit nici faptul ca ajutorul colegilor mei a fost esential pentru rezultatele obtinute in sezonul 2016-2017” ne-a declarat Stefan Stefaroi,  fostul capitan al Bucovinei Suceava.
Alaturi de fostii colegi de la CSM Bucovina Suceava la cucerirea titlului national in DNS

Acesta isi aminteste cu placerea de parcursul catre titlul din DNS: ”Intr-adevar am reusit o mare surpriza cu CSM Bucuvina Suceava si personal consider ca daca ar fi exsitat sprijinul financiar necesar, alaturi de cateva transferuri ale unor jucatori valorosi am fi putut sa ne prezentam onorabil si  sa infruntam rigorile pe care le presupune o prezenta in SuperLiga CEC Bank.”  Bucovinenii nu au promovat insa :”Sincer am fost dezamagit deoarece imi doream foarte mult ca Suceava sa fie reprezentata din nou in primul esalon valoric al rugbyului romanesc insa cu toate ca s-au facut eforturi in acest sens, campioana Diviziei Nationale de Seniori a ramas sa evolueze in acelasi esalon valoric secund.”

Cariera lui Stefan Stefaroi continua in prezent la CS Tomitanii, echipa nou promovata in DNS, care se afla la finalul turului competitiei pe primul loc al ierarhiei:” In momentul in care nesiguranta caracteriza situatia de la CSM Bucovina Suceava am luat legatura cu fosti colegi din perioada junioratului aflati deja la CS Tomitanii si asa am decis sa-mi incerc norocul cu o alta echipa, chiar daca era una nou-promovata in al doilea esalon valoric.”

O decizie suprinzatoare poate pentru multi, insa actualul centru al echipei de la malul marii nu regreta pasul facut: “Aici am gasit un grup unit, acesta fiind sa spunem asa, “secretul” rezultatelor bune ale Tomitanilor. In acelasi timp suntem o echipa tanara si dornica de afirmare, iar evolutiile din turul campionatului si pozitia din clasament vorbesc de la sine despre ceea ce se doreste aici in Constanta.”

Tot legat de CS Tomitanii, Stefan Stefaroi spune :” Noi, jucatorii, ne vom face treaba pe teren si consider ca avem sanse reale de a ne propune castigarea titlului de campioana a DNS. Ceea ne dorim este sa existe sprijinul financiar necesar pentru a face pasul in SuperLiga CEC Bank. Pentru mine in vara se incheie contractul cu Tomitanii si daca conducerea clubului imi va face o oferta sper sa pot juca in primul esalon valoric din Romania.”

FOTO: Marius Suiu

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile