Stejarii au predat o lectie inedita de sport elevilor de la Scoala Gimnaziala Sfantul Nicolae

Nationala de rugby a Romaniei a predat joi, 23 noiembrie, o ora inedita de educatie fizica la Scoala Gimnaziala „Sfantul Nicolae” din Sectorul 1. Alaturi de micutii elevi s-au aflat si componentii claselor de specialitate de la Colegiul National „Aurel Vlaicu”, Colegiul Tehnic „Dinicu Golescu” si Colegiul Tehnic Mecanic „Grivita”.

Timp de 60 de minute pasele cu balonul oval au alternat cu exercitii specifice de pregatire fizica, cu jocuri menite sa testeze indemnarea si abilitatile copiilor, veselia si buna dispozitie dominand atmosfera. Alaturi de componentii echipei nationale a Romaniei s-au aflat presedintele Federatiei Romane de Rugby, Alin Petrache si Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Jucatorii au fost intampinati cu paine produsa la Nazarcea Grup, unitate protejata care functioneaza inca din 2012 in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1. Aceasta este prima intreprindere sociala din Romania creata de o autoritate publica pentru persoanele cu dizabilitati. Fabrica are 90 de angajati, dintre care 60 sunt persoane cu dizabilitati, iar in cele sapte ateliere ale unitatii angajatii fac paine, realizeaza produse din ceramica, tiparesc materiale promotionale, spala haine, covoare sau autoturisme.

„O zi ca aceasta nu poate decat sa ne bucure pe toti. Clipele petrecute cu copiii iubitori de rugby dau sens muncii noastre, le confera incredere Stejarilor ca vor avea urmasi de nadejde la echipa nationala, ii motiveaza suplimentar pe practicantii din scoli si licee, cuceriti deja de sportul cu balonul oval. Eforturile federatiei noastre de a promova rugbyul in mediul scolar incep sa isi arate roadele, iar sprijinul acordat de Primaria Sectorului 1 este premisa continuarii proiectelor si initiativelor noastre la nivel local. Speram ca aceasta intalnire cu suporterii nationalei sa fie sursa unui entuziasm inedit pentru meciul cu Tonga, dar si premisa unei legaturi constante intre iubitorii de rugby si jucatorii lor preferati”, a declarat Presedintele Federatiei Romane de Rugby, Alin Petrache.

 

„Ma bucur foarte mult ca elevii din Sectorul 1 au avut ocazia sa se antreneze cu componentii echipei nationale de rugby. Prin organizarea acestui eveniment ne dorim sa atragem cat mai multi tineri catre practicarea sportului in general si catre aceasta nobila disciplina sportiva, care este rugby-ul, in special. Prin practicarea sportului in mod organizat, copiii nostri se vor dezvolta armonios si vor capata o mentalitate de invingator”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

„Ma bucur sa vad atatia copii dornici sa faca o pasa cu balonul de rugby, sa alerge, sa faca miscare. Este foarte important sa le prezentam copiilor un mod sanatos de viata, sa ii invatam valorile care caracterizeaza acest sport, sa creasca toti in spiritul fair-play-ului si colegialitatii. Pentru noi a fost o zi castigata in mijlocul copiilor si o motivatie in plus. Ne-am bucurat sa ii vedem si pe copiii din clasele cu profil de rugby, am fost impresionati de determinarea lor, de pasiunea pe care o pun in ceea ce fac si speram ca peste cativa ani sa ii avem colegi in echipa nationala”, a spus Stelian Burcea.

De asemenea, la finalul evenimentului, Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache a oferit capitanului echipei nationale, Stelian Burcea, in semn simbolic, un vas de ceramica realizat la Nazarcea, cu mesajul „Aceasta farfurie este facuta de mine, unul dintre cei 60 de angajati cu dizabilitati ai unitatii protejate autorizate. Zi de zi ne depasim limitele si reusim sa facem lucruri extraordinare! La fel ca voi! – Radu Gica, 59 de ani”.

Sambata, 25 noiembrie, pe Stadionul Arcul de Triumf, de la ora 18:00,nationala de rugby a Romaniei va intalni in cel de-al doilea meci test al lunii noiembrie, Tonga. Saptamana trecuta, Stejarii au invins Samoa cu 17-13.

 

 

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile