Știința Petroșani – RC Bârlad, derby-ul etapei în DNS

Etapa a 12-a din Divizia Națională de Seniori programează patru partide în acest weekend, alături de derby-ul Știința Petroșani-RC Bârlad, urmând a se disputa întâlnirile CSU Arad-RC Grivița, CSU Alba Iulia-CSM Galați și RC Gura Humorului-CSM Suceava.

Despărțite de un singur punct în clasamentul la zi, Știința Petroșani și RC Bârlad se vor întâlni pe stadionul din dealul Institutului, într-o partidă care, în mare măsură, ar putea decide soarta acestei ediții a Diviziei Naționale de Seniori. Știința Petroșani este pe prima poziție, dar RC Bârlad nu uită că prin victoria din tur a fost singura echipă care în acest sezon a învins campioana en-titre.

Extrem de disputată se anunță și partida de la Sânnicolau Mic dintre CSU Arad și RC Grivița. Arădenii se află pe penultimul loc, iar etapa trecută au pierdut în nici măcar o repriză dusă până la capăt, din lipsa de efectiv. RC Grivița, în schimb, va încerca să scoată cât mai mult, mai ales dacă își dorește să rămână până la final în apropierea cvartetului din fruntea clasamentului.

Fără vreun punct obținut, încă, în acest sezon de debut, CSU Alba Iulia va primi vizita celor de la CSM Galați. Desigur obiectivele celor două echipe sunt diferite, însă, există un numitor comun, și anume nevoia de puncte. CSU Alba Iulia pentru a nu termina pe zero sezonul, CSM Galați pentru a spera la o medalie.

Duminică, RC Gura Humorului-CSM Bucovina Suceava va fi epilogul acestei etape. Humorenii poziția a șasea, sucevenii chiar în spatele lor, două echipe care vor încerca în primul rând să practice un rugby de calitate, ambele fiind departe de locurile fruntașe ale acestui sezon.

Tot duminică, CS Năvodari o va întâlni pe Poitehnica Iași, pe Stadionul Mihai Naca din Constanța. Pentru ieșenii va fi cea de-a doua partidă de la revenirea, chiar și fără a puncta, în rândul echipelor din Divizia Națională de Seniori, de această dată având în față un adversar care la va da cu adevărat măsura potențialului privind în viitor.

Divizia Națională de Seniori

Etapa XII
2 octombrie
CS Stiinta Petrosani-RC Barlad, Stadion Stiinta, ora 11.00
Arbitri: Văcaru Mihai, Nițulescu Alexandru, Kiss Andrei
CCOB: Constantin Bonea

CSU Alba Iulia-CSM Galati, Stadion Unirea II, ora 11.00
Arbitri: Cojocnean Călin, Buzatu Teodor, Anorocioaei Răzvan
CCOB:Bogdan Budișteanu

CSU Arad-RC Grivita, Stadion Sanicolau, ora 11.00
Arbitri: Ionescu Alexandru, Ferezan Florin, Stoica Cristian
CCOB: Tudor Prună

3 octombrie
RC Gura Humorului-SCM Suceava, Stadion Tineretului, ora 11.00
Arbitri: Preda Dragoș, Flutur Ionuț, Bursuc Ovidiu
CCOB: Alexandru Vaipan

CS Năvodari – Politehnica Iași, Stadion Flacăra , ora 11:00
Arbitri: Bujoreanu Viorel, Chipercean Valeriu, Frenkel Dragoș
CCOB: Augustin Iorga

FOTO: Dragoș PĂȘCĂNEANU

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile