SuperLiga își va afla sâmbătă, campioana ediției 2021

CSM Știința Baia Mare și CSA Steaua vor juca sâmbătă, 16 octombrie, ora 17:30 (TVR 1), pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf pentru titlul de campioană a ediției 2021 a SuperLigii de Rugby. Cele două echipe se vor întâlni pentru a treia oară în finala competiției în actualul format, băimărenii impunându-se de fiecare dată, 24-12, chiar în ediția inaugurală a SuperLigii și 24-22 în 2019, într-o finală disputată la Bârlad.

Liderul sezonului regulat, CSA Steaua va încerca să aducă după 15 ani un nou titlu de campioană în Ghencea. Cu o evoluție bună în acest sezon al competiției, pe care practic l-a dominat, cu o echipă mult întărită în a doua parte a SuperLigii, militarii sunt hotărâți să dea o replică istorică echipei care a dominat în ultimii trei ani rugbyul românesc. Fapt deloc imposibil dacă ne gândim că întâlnirile dintre cele două în campionat au fost extrem de echilibrate, Steaua impunându-se pe teren propriu cu 18-17 și fiind aproape de a realiza surpriza pe Arena Zimbrilor, unde a pierdut în ultimul minut, 23-18, după un meci cu multe răsturnări de scor.

Florin Surugiu, CSA Steaua: „Va fi o finală foarte disputată, cunoaștem foarte bine echipa băimăreană, au o grămadă puternică și linia de treisferturi rapidă, dar suntem pregătiți ca sâmbătă să facem cel mai bun joc al nostru și să aducem trofeul în Ghencea după o perioadă lungă. Avem puterea să învingem pe Baia Mare, totul depinde de noi, iar cu disciplină și atitudine bună, sâmbătă, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf va fi sărbătoare.”

De partea cealaltă, Baia Mare este echipa care a jucat toate finalele SuperLigii de când competiția se dispută în acest format, câștigând patru din acestea. Ocupanta locului doi în sezonul regulat, în care a pierdut în fața CSA Steaua și SCM Timișoara, băimărenii au arătat că au forța și maturitatea de a gestiona partidele cu miză, așa cum s-a întâmplat atât în semifinalele Cupei României, cât și în cele ale SuperLigii. Mai mult, omogenitatea și coeziunea echipei, maramureșenii jucând de câțiva ani în această formulă, pot fi un factor decisiv în meciul de mâine.

Constantin Pristăviță, CSM Știința Baia Mare: „Este o onoare să ajungi să joci finala unei competiții, mai ales să o și câștigi. Tot timpul vrei mai mult ca sportiv, să fii cel mai bun, să te menții în vârf și vrem să dovedim că avem această forță, că suntem capabili să câștigăm tot, la fel ca sezonul trecut.”

 

Finala mare, SuperLiga
16 octombrie, ora 17:30 (TVR 1)
CSM Știința Baia Mare – CSA Steaua
Arbitri: Cristian Șerban, Radu Petrescu, Alexandu Ionescu,   Nr. 4 și 5 Cristian Rotaru-Teodor și Vlad Iordăchescu TMO  Emanuel Gorodea
CCOB: Paul Bărgăunaș

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile