SuperLiga își va afla sâmbătă finalistele ediției 2021

Sâmbătă, 9 octombrie, vor avea loc semifinalele SuperLigii, ediția 2021, o reeditare practic a semifinalelor din ultimele ediții ale competiției. Astfel, Baia Mare va întâlni pe CS Dinamo, în timp ce CSA Steaua va primi vizita celor de la SCM Timișoara.

În ordine cronologică, primul meci care va avea loc va fi cel de pe Arena Zimbrilor, acolo unde Baia Mare, calificată direct în semifinale în urma locului secund ocupat la finalul sezonului regulat, va întâlni pe CS Dinamo, care a trecut fără emoții în meciul de baraj de ACS Tomitanii, 63-17. Dacă maramureșenii au fost prezenți în această fază a competiției în toate edițiile de la disputarea ei în acest format, bucureștenii se află pentru a treia oară în penultimul act. Campioni naționali en-titre, având și avantajul terenului propriu, zimbrii pornesc ca favoriți. Aflați într-o formă bună pe care au arătat-o în ultimele partide, de menționat, acea victorie pe terenul Timișoarei, 28-7, mai mult ca sigur că alb-roși vor fi motivați să facă o surpriză frumoasă. Cele două echipe s-au mai întâlnit în semifinale în 2014 și 2020 tot băimarenii fiind gazde, aceștia câștigând de fiecare dată, 40-9, respectiv 76-19, sezonul trecut.

Ovidiu Cojocaru (CSM Știința Baia Mare)
„Nu o să fie un meci foarte ușor, nu se compară cu ultimele două meicuri pe care le-am jucat în sezonul regulat. Pentru mine o semifinală este mai grea decât o finală pentru că dacă vei câștiga acest meci, ești automat pe primele două locuri, dar o înfrângere te trimite într-o nouă luptă, din care, e posibil să nu obții nimic. Cred că va fi un meci echilibrat, nu neaparat spectaculos pentru că miza este mare și probabil presiunea aceasta își va lăsa amprenta asupra jocului. Noi suntem motivați, bine pregătiți, am avut antrenamente foarte bune și obiectivul nostru este să urcăm în finală și să obținem un nou titlu așa cum am făcut în ultimii doi ani. Este foarte important pentru noi avantajul terenului propriu pentru că avem aici, aproape de noi, familiile, prietenii, suporterii, iar presiunea tribunei va fi pe adversari.”

Alexandru Gordaș (CS Dinamo):
“Ne dorim să facem istorie în acest meci pentru că Dinamo nu a mai jucat de mulți ani o finală de campionat. Am reușit meciuri bune în fața celor de la Baia Mare în campionat și Cupă și asta ne dă speranțe într-un rezultat bun sâmbătă, în plus aș putea spune că avem un moral foarte bun după ultimele meciuri, mai ales după acea victorie în deplasare cu Timișoara. În acest sezon am luat-o pas cu pas, primul obiectiv a fost calificarea în semifinale, următorul fiind accederea în finală. Ne așteptăm la un meci greu însă suntem pregătiți, vom da totul pentru că nu avem nimic de pierdut, toată presiunea fiind, după părerea mea, pe Baia Mare, ei fiind campionii en-titre.”

 

Cea de-a doua semifinală va avea loc pe Stadionul Ghencea, unde CSA Steaua, liderul ierarhiei în sezonul regulat va întâlni pe SCM Timișoara, echipă care a trecut lejer în meciul de baraj de U Cluj, 66-0. Partida se anunță una extrem de interesantă, deși în ultima perioada Timișoara a alternat evoluțiile bune cu cele mai puțin bune, de reamintit eșecul pe teren propriu cu Dinamo, când bănățenii au marcat abia în minutul 71, bănățenii au demonstrat că sunt o echipă de moral, care se mobilizează foate bine în momentele cheie. Amintim aici victoria obținută în urmă cu doi luni, în fața CSA Steaua, tot în Ghencea, în semifinalele Cupei României, 18-16. Cele două echipe s-au întâlnit de doi ori în această fază a competiției, Timișoara impunându-se de fiecare dată în Ghencea, 12-5 în sezonul 2016-2017 și 21-20 în sezonul trecut.

Ionuț Dumitru (CSA Steaua)
“Ambele echipe se antrenează intens un an de zile pentru această fază a campionatului, de aceea prevăd un meci foarte disputat, ca o finală. Noi avem avantajul terenului propriu, jucăm acasă în Ghencea, dar atât timp cât nu există disciplină și dăruire 100%, nu este îndeajuns. Suntem foarte motivați, ne dorim câștigarea meciului de sâmbătă și a campionatului.”

Andrei Rădoi (SCM Timișoara)
“O semifinală care a devenit un clasic, un meci cu care suntem obișnuiți mai ales în fazele finale. După cum s-a văzut în ultimele săptămâni, rezultatul e deschis pentru ambele echipe. Steaua e favorită jucând pe teren propriu și având în vedere achizițiile și investițiile făcute, însă noi avem de partea noastră prestigiul și dorința de a merge să ne jucăm șansa și să urcăm în finală. Am câștigat ultimele meciuri cu miză în Ghencea și acest lucru ne motivează și ne responsabilizează în același timp, mai ales pe noi, jucătorii seniori care deja avem o mare experiență a jocurilor eliminatorii, iar acest lucru cred că și-a spus de fiecare dată cuvântul. Sperăm să fie un joc frumos, deschis și să ne bucurăm la final de rezultat.”

Semifinale SuperLiga
Sâmbătă, 9 octombrie:
Baia Mare, Arena Zimbrilor
CSM Știința Baia Mare – CS Dinamo, ora 11:00, live TVR Cluj și Rugby Tv
Arbitri: Radu Petrescu, Vlad Iordăchescu, Florin Bonea, nr.4 Teodor Buzatu, TMO Emanuel Gorodea
CCOB:Bogdan Budișteanu

București, Stadionul Ghencea
CSA Steaua – SCM Timișoara, ora 12:00, live TVR 1 și Rugby Tv
Arbitri:Alexandru Ionescu, Cristian Șerban, Virgil Ioniță, nr.4  Răzvan Anorocioaiei, TMO Cristian Răduță
CCOB: Mihai Irimia

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile