Tanarul Stejar, Adrian Motoc a semnat cu echipa din Top 14, Agen: “Este o alegere buna pentru ca este un club care iti permite sa joci”

Considerat unul dintre cei mai talentati tineri jucatori romani, Adrian Motoc (21 ani) isi va continua evolutia in Franta in urmatoarele sezoane, el semnand in aceste zile un contract de doi ani, cu SU Agen, echipa ce se afla in primul esalon valoric, Top 14.

“Acest transfer este un pas important in cariera mea de sportiv, in cei 3 ani petrecuti la Racing am avut sansa de a ma pregati atat fizic, cat si tehnic la cel mai inalt nivel. Am avut ocazia de a ma antrena cu nume mari din rugbyul mondial modern, dar acum este momentul sa debutez in campionatul de francez de seniori. Agen este pentru mine o alegere foarte buna deoarece este un club care iti permite sa joci.  Cand am fost o saptamana la ei in teste, antrenorul pe gramada mi-a zis ca nu conteaza cine esti , de unde vii sau ce varsta ai, cat timp arati ca esti destul de bun pentru a fi in echipa, vei avea sansa sa arati acest lucru in teren”, a declarat Adi pentru “FRR.ro”

Motoc a debutat pentru nationala de seniori a Romaniei in meciul test din noiembrie anul trecut cu Tonga. El a mai evoluat pentru Stejari si in acest an, in partida de la Buzau, impotriva Belgiei si la Tbilisi, impotriva Georgiei, ambele din Rugby Europe Championship.

 

 

Jucator de linia a doua, Motoc (1,97m si 115 kg) a evoluat in ultimii trei ani la echipa de Espoirs a clubului parizian, Racing 92, unde s-a transferat in iunie 2015, de la clubul CSA CSS 3 Steaua. In plus, acesta a evoluat si pentru echipa de seniori a celor de la Racing in cateva partide de pregatire.

Echipa in primul esalon valoric francez, SU Agen se afla in acest moment pe locul 11 in TOP 14. Agen a castigat de opt ori titlul in Franta, ultima finala disputata fiind in 2002, cand a cedat in fata celor de Biarritz.

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile