The Varsity Match, confruntarea dintre Oxford si Cambridge a ajuns la editia cu numarul 132

The varsity match 2013.
The Varsity Match 2013.

Maine stadionul Twickenham din Londra va gazdui partida dintre universitatile Oxford si Cambridge, o disputa anuala de traditie sub titulatura The Varsity Match ajunsa la cea de-a 132-a editie.

Rivalitatea dintre cele doua universitati celebre din Anglia transpusa pe terenul de rugby s-a materializat intr-o prima confruntare in 1872, doar cele doua razboaie mondiale impiedicand luarea unei decizii in privinta suprematiei.

Prin traditie aceasta disputa se desfasoara in a doua zi de joi a lunii decembrie, aceasta regula insa nefiind pastrata la unele editii disputate in ultimii ani.

Prima confruntare a avut loc in 1872, in The Parks din Oxford iar echipele au fost formate din cate 20 de jucatori, conform regulamentului din acele vremuri. Cei de la Oxford au evoluat intr-un echipament albastru inchis, asa cum o fac si astazi, in timp ce adversarii lor din Cambridge, in roz, pentru ca din 1876 sa treaca la culorile de astazi alb-bleumarin. Victoria a revenit atunci celor din Oxford.

Incepand cu anul 1921, disputa este gazduita de templul rugby-ului din Anglia, stadionul Twickenham.

Palmaresul general este favorabil celor din Cambridge care s-au impus de 61 de ori, in timp ce universitarii din Oxford au 56 de succese, 14 partide terminandu-se nedecis.

Avantajul moral este insa de partea lui Oxford care a reusit un hat-trick in ultimele trei editii, partida de anul trecut fiind una extrem de spectaculoasa in care albastrii au revenit de la 6-19 reusind sa marcheze trei eseuri in 17 minute pentru a se impune la final cu rezultatul de 26-19.

Confruntarea cu numarul 132 dintre Cambridge si Oxford va avea loc joi 12 decembrie pe stadionul Twickenham, cele doua garnituri de start aratand astfel:

Cambridge: 1.Will Briggs(c), 2.Tom Pascoe, 3.Frank Sanders, 4.Scott Annett, 5.Jack Baker, 6.Max Mather, 7.Andrew Smith, 8.Sam Farmer, 9.Harry Peck, 10. Donald Stevens, 11.Andy Murdoch, 12.Kristian Cooke, 13. Courtenay Morrison, 14. Nick Jones, 15.Toby May Homerton

Oxford: 1.Lewis Anderson, 2.Nick Gardne, 3.Ian Williams, 4.Michael Rickner, 5.Will Rowlands, 6.James Harris, 7.Gus Jones, 8.John Carter, 9.Samson Egerton, 10.Jonathan Hudson, 11.Henry Hughes, 12.Gav Turner, 13.Matt Janney, 14.Henry Lamont, 15.Jacob Taylor

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile