Timișoara a câștigat la Baia Mare devenind liderul Ligii Kaufland. Rapid și Dinamo s-au impus pe teren propriu

Etapa a IV-a a Ligii de Rugby Kaufland a adus un nou lider în clasament, la finalul turului, prin victoria de la Baia Mare, SCM USV Timișoara a trecut pe primul loc, detronându-i pe băimăreni. În celelalte meciuri ale rundei, CS Dinamo a câștigat eternul derby cu CSA Steaua, iar CS Rapid a reușit prima victorie în competiție învingând pe CSU ELBI Cluj.

Primul meci al etapei a avut la București, eternul derby, CS Dinamo – CSA Steaua. Meciul disputat pe Stadionul Florea Dumitrache a stat sub semnul echilibrului în primul sfert de oră, ambele echipe apropiindu-se de terenul de țintă al adversarei însă fără a puncta. În minutul 15, Steaua a deschis scorul dintr-o lovitură de pedeapsă transformată de Alin Conache, 3-0. Imediat, Dinamo a mutat jocul în 22-ul stelist și a reușit să marcheze primul eseu al partidei,  prin Ovidiu Neagu, transformat de Jondre Williams, 7-3. Acesta mărește ecartul transformând o penalitate de la centrul terenului, 10-3. Gazdele continuă să pună presiune și după câteva minute în 22 stelist reușesc un nou eseu prin Ovidiu Cojocaru, care concretizează efortul pachetului de înaintare, iar Williams Jondre transformă pentru 17-3. Pe finalul primei părți, Steaua reduce ecartul după ce alege să trimită în tușă o lovitură de pedeapsă. Molul de margine format câștigă teren, iar Davit Abashidze culcă balonul în terenul de țintă, Conache transformă pentru 17-10. Exact la ultima acțiune a reprizei, alb-roșii pun din nou distanță pe tabelă, după ce Dylan Schwartz reușește un eseu la colț, 22-10.


Partea secundă începe cu noi puncte pentru gazde, puse pe tabelă de Jondre Williams, 25-3. În minutul 50, Dinamo rămâne în 14 jucători după ce Justin Theys este eliminat pentru un placaj periculos. Steaua fructifică repede avantajul și la prima fază în superioritate numerică marchează eseu prin Andi Radu, iar Conache transformă pentru 25-17. Gazdele reușesc o intercepție prin Dylan Schwartz care după o cursă spectaculoasă plonjează în terenul de țintă, Jondre Williams transformă pentru 32-17, scor final.

Timișoara, victorie pe Arena Zimbrilor
Al doilea meci al etapei a avut loc la Baia Mare, unde CSM Știința Baia Mare a întâlnit pe SCM USV Timișoara. Maramureșenii au început în forță partida după ce Jason Tomane a reușit un eseu spectaculos, chiar în debutul întâlnirii, încercarea fiind transformată de Mihai Mureșan. Ambele echipe își trec în cont mai multe ocazii de a modifica tabela însă niciuna nu reușește să treacă de apărarea adversă, astfel că timp de 30 de minute scorul rămâne nemodificat. În minutul 34, gazdele rămân în 14 după eliminarea lui Mureșan în urma unui placaj cu umărul la Marius Simionescu. Bănățenii profită imediat și marchează eseu prin același Simionescu, transformat de Rupanu, 7-7. Chiar înainte de intrarea la vestiare, oaspeții preiau conducerea după ce Tevita Manumua face slalom prin terenul de 22 advers și îi pasează lui Malcom Onsando care marchează o nouă încercare. Rupanu transformă pentru 14-7, scorul pauzei. În repriza secundă Timișoara este mai prezentă în joc și marchează două eseuri în patru minute, prin Simionescu și Manumua Tevita, ambele transformate de Rupanu, astfel că scorul devine 28-7. Bănățenii continuă jocul bun și cresc ecartul după ce Rupanu plonjează și el în terenul de țintă, 31-7. Baia Mare încearcă să revină în joc și după minute bune de presiune cu pachetul de înaintare, Revazi Duglaze reușește eseul, încercare transformată de Luca Nichitean, 31-14. În minutul 66, Rupanu este eliminat temporar pentru greșeli repetate. Maramureșenii forțează un nou eseu, greșesc însă și Timișoara marchează pe contraatac, Manumua Tevita deschizându-l pe Dănuț Jipa, acesta pasându-i lui Sebastian Vasilovici care plonjează în eseu. Jipa transformă pentru 14-38. Finalul de meci este extrem de încins, arbitrul Robert Diaconescu elimându-i pe rând pe Vlad Neculau, apoi pe Alexandru Țăruș și Sebastian Sîrbu, bănățenii evoluând la un moment dat în 12 jucători. Baia Mare sprintează pe final și închide tabela cu un eseu marcat de Luka Dvalshvili, transformat de Luca Nichitean, 38-21. Final de meci, Timișoara impunându-se astfel la Baia Mare.


Prima victorie a Rapidului în Liga Kaufland
CS Rapid  – CSU Elbi Cluj a fost întâlnirea care a încheiat etapa a patra, partidă disputată pe Stadionul Olimpia din București. Gazdele au început în forță și după un prim sfert în care au dominat jocul conduceau cu 10-0, prin punctele reușite de Marian Ispir, cel care a și deschis scorul dintr-o lovitură de pedeapsă și eseul lui Joseph Agbo, transformat de Ispir. Ardelenii reușesc să se mențină aproape, pun presiune și efortul lor se concretizează aproape de finalul primei părți prin eseul reușit de Davit Tedeluri, transformat de căpitanul Toma Mîrzac,10-5, scorul pauzei. Înainte de intrarea la vestiare ambele echipe rămân în 14 jucători după eliminarea lui Tangimana Fonovai de la gazde, respectiv Florin Marin de la oaspeți. Rapidul încheie prima parte la fel cum a început, cu o lovitură de pedeapsă transformată de Isipir și cu un eseu marcat de Florin Surugiu, aflat la debutul pentru alb-vișinii, după o combinație frumoasă de pase cu Alexandru Mircea. Ispir adaugă și cele două puncte pentru scorul pauzei, 20-5. Repriza secundă începe cu noi cartonașe galbene, Alexandru Savin de la gazde și Domițian Mureșan de la oaspeți, cele două echipe jucând din nou în 14 jucători. În minutul 61, Clujul reușește al doilea eseu prin Alexandru Telesa, iar Mârzac transformă pentru 20-12. Ultimul sfert al meciului îl aduce în prim plan pe Andrei Toader care reușește două eseuri, ambele transformate de Ispir, 34-12. Bucureștenii obțin astfel victoria și punctul bonus ofensiv.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile