Timisoara a obtinut o victorie la scor in prima partida din Play-Off

RCM UV Timisoara si Farul Constanta au disputat pe stadionul Gheorghe Rascanu prima partida din Play-Off-ul sezonului 2013 a SuperLigii CEC Bank.

A fost o disputa dezechilibrata in care banatenii au controlat jocul in totalitate, constantenii reusind foarte rar sa ameninte terenul de tinta al campionilor.

Dupa primele zece minute de joc, Timisoara conducea cu 6-0, Calafeteanu concretizand doua lovituri de pedeapsa, punand astfel presiune pe adversari.

In minutul 16 a venit si prima incercare a elevilor lui Chester Williams, dupa o faza lucrata pe treisferturi, Anesi a finalizat, transformarea lui Calafeteanu ducand scorul la 13-0.

Marinarii au pus singurele puncte ale primei parti pe tabela de marcaj in minutul 20, atunci cand Jantjies a fructificat o penalitate, Farul nereusind decat in doua situatii sa patrunda in 22-ul advers.

Pana la pauza, Timisoara si-a asigurat si bonusul ofensiv, trei incercari ale banatenilor fiind consemnate in ultimul sfert de ora al primei parti.

Mai intai, Moala a culcat in terenul de tinta al oaspetilor, apoi Kinikinilau si chiar la ultima faza Shennan, care nu a putut fi oprit de placajele disperate ale marinarilor.

Calafeteanu a fost fara greseala in fata butului transformand toate cele trei incercari, iar la pauza banatenii conduceau cu 34-3.

Partea secunda a inceput cu o eliminare temporara a lui Cornei, Timisoara a profitat imediat de superioritatea numerica si V. Rus a semnat a cincea incercare in contul campionilor care si-au marit ecartul la 39-3, Calafeteanu ratand transformarea.

A venit randul banatenilor sa primeasca cartonas galben, Tangimana fiind eliminat temporar in minutul 55, pentru ca un minut mai tarziu, dupa un mol, constantenii sa marcheze eseul de onoare prin Agiacai.

Timisoara a continuat insa sa domine si sa inscrie inca trei eseuri, Kinikinilau si R. Morrison, respectiv un eseu de penalizare ducand la opt numarul incercarilor reusite de galben-albastri, chiar daca pe final au evoluat cu un jocator mai putin, V.Rus vazand si el cartonasul galben.

Calafeteanu si-a imbogatit zestrea de puncte cu inca trei transformari si o lovitura de pedeapsa, astfel Timisoara s-a impus cu 63-10, obtinand o victorie consistenta in prima etapa a Play-Off-ului.

Pentru Timisoara urmeaza o partida de foc contra celor din Baia Mare, in timp ce tot in etapa urmatoare Farul va infrunta Steaua.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile