Timisoara Saracens a pierdut si ultima partida din Challenge Cup

Pe  Myreside, Timisoara Saracens a fost invinsa cu rezultatul de 49-3 de Edinburgh, astfel ca franciza scotiana care si-a asigurat si punctul bonus ofensiv a obtinut calificarea in faza sferturilor de finala ale European Rugby Challenge Cup de pe prima pozitie a clasamentului Grupei 5.

Timisoara Saracens a intrat pe teren decisa sa dea o replica pe masura francizei scotiene, liderul grupei inaintea acestei partide, insa gazdele au marcat primul eseu inca din minutul 10 cand in urma unui mol, talonerul Neil Cochrane a culcat balonul in terenul de tinta, transformarea apartinadu-i mijlocasului la deschidere Duncan Weir.

Ofensiva lui Edinburgh a continuat si Cornell Du Preez a semnat a doua incercare a scotienilor, pentru ca intr-un interval de numai opt minute sa se consemneze si cea de-a treia reusita, autor fundasul Blair Kinghorn dupa o interceptie si o cursa de aproximativ 50 de metri. Duncan Weir a continuat sa fie fara greseala din fata butului si scorul devenise 21-0 in minutul 30.

Pana la pauza gazdele si-au asigurat bonusul ofensiv, o actiune purtata pe linia de treisferturi gasindu-l la finalizare pe Michael Allen, un eseu transformat de Duncan Weir, astfel ca dupa primele 40 de minute avantajul lui Edinburgh a fost de 28-0.

Dupa reluare primii au marcat timisorenii prin Valentin Calafeteanu din lovitura de pedeapsa, dar un nou mol rulat eficient de gazde l-a adus pentru a doua oara in situatia de a finaliza pe talonerul Neil Cochrane, cel care la final a fost desemnat jucatorul partidei. Abia intrat in teren, Sam Hodalgo-Clyne a vazut cartonasul galben, in superioritate numerica banatenii avand cea mai mare sansa de a marca o incercare insa defensiva scotienilor a rezistat.

Si Marian Drenceanu a fost trimis pe banca pedepselor in minutul 61, in cele zece minute de inferioritate numerica Timisoara Saracens primind alte doua incercari, autorii acestora fiind Jason Tovey si Damien Hoyland, ambele transformate de Jason Tovey.

Partida s-a incheiat cu rezultatul de 49-3 in favoarea lui Edinburgh, pentru Timisoara Saracens parcursul din acesta editie a Challenge Cup luand sfarsit.

European Rugby Challenge Cup: Edinburgh-Timisoara Saracens 49-3 (28-0)
Myreside
Arbitri:Adam Jones(Tara Galilor)-Wayne Davies(Tara Galilor), KelvinShorte(Tara Galilor)
Au marcat: Cochrane-2e, Du Preez-e, Kinghorn-e, Allen-e, Tovey-e, 2tr, Hoyland-e, Weir-5tr
Cartonasegalbene: Hidalgo-Clyne respectivDrenceanu

Edinburgh: 1.Allan Dell, 2.Neil Cochrane, 3.Simon Berghan, 4.Ben Toolis, 5.Grant Gilchrist, 6.Magnus Bradbury, 7.Jamie Ritchie, 8.Cornell Du Preez, 9.Nathan Fowles, 10.Duncan Weir, 11.Tom Brown, 12.Chris Dean, 13.Mike Allen, 14.Damien Hoyland, 15.Blair Kinghorn
Rezerve: 16.Stuart McInally, 17.Jack Cosgrove, 18.Murray McCallum, 19.Lewis Carmichael, 20.Viliame Mata, 21.Sam Hidalgo-Clyne, 22.Jason Tovey, 23.Rory Scholes

Timisoara Saracens: 1.Edmund Aholelei, 2.Andrei Radoi, 3.Horatiu Pungea, 4.Valentin Poparlan, 5.Marian Drenceanu, 6.Daniel Ianus, 7.Dorin Lazar, 8.Vasile Rus, 9.Valentin Calafeteanu, 10.Jody Rose, 11.Stephen Shennan, 12.Jack Umaga, 13.Brian Sefanaia, 14.Madalin Lemnaru, 15.Catalin Fercu
Reverve: 16.Eugen Capatana, 17.Sione Halalilo, 18.Samuel Maris, 19.Ionut Muresan, 20.Marian Gorcioaia, 21.Florin Popa, 22.Gabriel Conache, 23.Tevita Manumua

FOTO: Daniel Nechita/ Timisoara Saracens Rugby Club Facebook

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile