Toate echipele oaspete s-au impus în prima etapă a returului Ligii de Rugby Kaufland

Liga de Rugby Kaufland s-a reluat după două săptămâni cu prima etapă a returului. În toate cele trei partide disputate s-au impus oaspeții CS Dinamo, SCM USV Timișoara și CSM Știința Baia Mare.

Primul meci al etapei a avut loc vineri, pe Stadionul Olimpia, între CS Rapid și CS Dinamo. Alb-roșii au început în forță și au deschis scorul în minutul 5, după o acțiune rapidă pe treisferturi, Dylan Schwartz trecând de mai mulți apărători și culcând balonul în terenul de țintă, Williams Jondre transformând pentru 7-0. Rapidul rămâne în joc, construiește și reduce ecartul după lovitura de pedeapsă transformată de Marian Ispir,7-3. Gazdele reușesc minute bune de joc, iar presiunea lor se concretizează în noi puncte, același Marian Ispir reușind să mai puncteze dintr-o lovitură de pedeapsă, 7-6. Rezultatul se menține strâns până în minutul 30 când Damian Bonaparte găsește breșa, după o pasă foarte bună a lui Dylan Schwartz, Williams transformă pentru 14-6. Înainte de intrare la vestiare, Rapidul reușește să strângă scorul după ce Alexandru Mircea recepționează un balon, îi pasează lui Andrei Homiuc care rezistă la mai multe placaje și îl deschide foarte bine pe Ispir, acesta culcând balonul în terenul de țintă, tot el transformându-și eseul, 14-13, scorul pauzei.
Partea secundă a început cu o eliminare în tabară dinamovistă, Jean Pierre Smith, pentru un placaj fără balon. Acest lucru nu-i împiedică însă să marcheze un nou eseu, prin Dylan Schwartz, care reușește dubla, Williams transformă pentru 21-13. Urmează minute de joc în care Rapidul forțează marcarea de noi puncte însă nu poate trece de apărarea dinamovistă. Mai mult, în minutul 62, Alexandru Savin este eliminat temporar, Rapidul râmânând în 14 jucători. Dinamo profită imediat de superioritatea numerică și la prima fază la reluarea jocului marchează după un mol de margine, Etienne Terblanche culcă balonul în terenul de țintă,26-13 pentru Dinamo. Rapidul reușește să se mai apropie după ce Ispir transformă o lovitură de pedeapsă, 26-16. În ultimele 10 minute, alb-roșii reușesc să închidă meciul cu două eseuri. Primul, după o acțiune rapidă pe treisferturi, Santiago Werkalec sprintând până în terenul de țintă. Williams transformă pentru 33-16. Cea de-a doua încercare a fost reușită de Terblanche care a reușit să scape de câteva placaje pentru a culca balonul în terenul de țintă, 38-16.

Timișoara, victorie în Ghencea
Pe Stadionul Ghencea, astăzi, CSA Steaua a întâlnit pe SCM USV Timișoara. Bănățenii au început mai hotărât jocul și după minute bune de pressing au deschis scorul printr-o lovitură de pedeapsă transformată de Daniel Plai. Un avantaj care a ținut doar un minut, militarii egalând din același procedeu, prin Alin Conache, 3-3. În minutul 20, Steaua reușește primul eseu, prin Tudor Butnariu, transformat de Conache, 10-3. Roș-albaștrii sunt mai prezenți în joc în această parte a meciului, pun presiune și forțează un nou eseu, însă Timișoara se apără bine, mai mult, după câteva minute de pressing în 22-ul gazdelor, bănățenii restabilesc egalitatea prin eseul marcat de Ciprian Chiriac, transformat de Dănuț Jipa, 10-10. Ultimele 10 minute ale reprizei întâi sunt dominate de steliști care reușesc exact înainte de intrarea la vestiare să preia conducerea după ce Conache transformă o nouă lovitură de pedeapsă, 13-10.
Repriza secundă începe cu Steaua care are posibilitatea de a pune noi puncte pe tabelă, însă balonul șutat de Conache,din lovitură de pedeapsă, de la distanță mare, nu prinde spațiul buturilor. În minutul 47, gazdele rămân în inferioritate numerică 10 minute după eliminarea lui Tomas Ferreyra pentru un placaj înalt la Daniel Plai. Bănățenii profită imediat de avantaj și marchează un eseu prin Mosese Diego, care a continuat acțiunea începută de Tiqe Iliesa. Plai transformă pentru a aduce Timișoara în avantaj 17-13. În următoarele 20 de minute ambele echipe înceară să treacă de apărarea adversă pentru a marca noi puncte și deși au câteva incursiuni în terenul de 22, scorul rămâne nemodificat. În minutul 70, Timișoara se desprinde după eseul reușit de Corrado Ștețco, bine deschis de Gabriel Rupanu, acesta sprintând spre terenul de țintă. Plai a transformat pentru 24-13. Steaua termină meciul în atac și după minute de presiune reușește să marcheze un eseu, la ultima fază a partidei, prin George Ilincuță, transformat de Cristian Nedelcu, 24-20, scor final.

Baia Mare a câștigat la Cluj

Ultimul meci al zilei a avut loc la Cluj, între CSU ELBI și CSM Știința Baia Mare. Primul sfert de oră al întâlnirii a fost echilibrat, cu Clujul reușind să reziste acțiunilor maramureșenilor și să construiască câteva momente bune de joc. Baia Mare începe să domine și în 9 minute marchează trei eseuri, prin Mihai Mureșan, Ștefan Iancu și Mihai Dico, primele două transformate de Mureșan, 19-0. În minutul 27, ardelenii rămân în inferioritate numerică după eliminatea temporară a lui Davit Tedeluri. Zimbrii speculează momentul și mai marchează două încercări, prin Robert Irimescu și Paul Popoaia, primul fiind și transformat de Mureșan. Clujul forțează primele puncte însă nu poate trece de apărarea adversă, iar maramureșenii închid prima repriză cu un nou eseu marcat de Irimescu care face dubla, Mureșan transformă pentru 38-0.În partea a doua cei care au marcat au fost clujenii, aceștia reușind să culce pentru prima dată balonul în terenul de țintă în minutul 49 prin Nikoloz Chiguinazde, transformat de căpitanul Toma Mîrzac. Gazdele au mai reușit un eseu câteva minute mai târziu prin Sorin Cerceș, transformat de Mîrzac, 38-14, scor final.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile