Tonita a marcat un eseu in prima liga franceza

Ovidiu Tonita

Romanii care au evoluat in acest week-end in prima liga franceza, Top 14, au avut rezultate bune, iar Ovidiu Tonita a fost chiar marcatorul unui eseu, contribuind decisiv la victoria echipei sale.

Stade Français 9 – 21 USAP

Meci foarte bun facut de Ovidiu Tonita in partida jucata de echipa sa, Perpignan, impotriva celor de la Stade Français. Cazenave (45’) si Tonita (50’) au facut diferenta dintre cele doua echipe marcand cate un eseu pentru oaspeti.
De cealalta parte, gazdele au transformat trei lovituri de pedeapsa prin Beauxis (14’) si Dupuy (38’, 40’). Transformeurul eseului marcat de roman, Porical, a reusit sa aduca inca noua puncte prin trei lovituri de pedeapsa.
Marius Tincu nu a evoluat pentru Perpignan in acest meci.

Biarritz 32 – 30 La Rochelle

Petrisor Toderasc a fost titular in meciul pierdut de La Rochelle acasa la Biarritz. Echipa gazda a condus ostilitatile de la un capat la altul al partidei, dar a castigat cu emotii pe fondul unei reveniri pe final a adversarilor.
Prima repriza a insemnat trei eseuri marcate de Ngwenya (3’), Yachvili (33’) si argentinianul Bosch (40’). Toate cele trei transformari, cat si alte doua lovituri de pedeapsa (14’ si 23’) au fost reusite de acelasi Yachvili. De cealalta parte, La Rochelle a reusit doar un eseu, prin Tales (35’), si doua lovituri de penalizare transformate de Dambielle (4’ si 17’).
A doua repriza, gazdele s-au relaxat si cu doar un eseu netransformat al lui Balshaw (43’) au fost la un pas de a pierde victoria. Cu  trei eseuri, Leopolu (52’), eseu de penalizare (65’) si Tales (73’), La Rochelle nu a reusit sa termine partida decat la  doua puncte diferenta de invingatori.

Clermont 19 – 12 Toulon

Desi au inscris doar un eseu, Bonnaire (51’), fata de cele doua reusite de oaspeti , prin Auleua (17’) si Barthélémy (79′), Clermont a reusit sa invinga.
Victoria s-a datorat in primul rand formei foarte bune in care s-a aflat Parra. Acesta a transformat eseul marcat de Bonnaire, dar si alte trei lovituri de pedeapsa (3’, 20’, 23’) contribuind decisiv la rezultatul de la finalul partidei.

Bourgoin 19 – 38 Racing Metro 92

Victorie clara inregistrata de oaspeti impotriva celor de la Bourgoin. Diferenta a fost data de cele  patru eseuri marcate de Fall (25’), Durand (52’), Qovu (60’) si Saubade (80’) pentru Racing. Un rol foarte important l-a avut si exactitatea transformeurului Wisniewski, care a reusit patru lovituri de pedeapsa (8′,14′,29′,36′).
Gazdele au inscris doar un eseu, prin Moinot (67’) si patru lovituri de pedeapsa transfromate de Germain (5′, 17′, 32′, 48′).

Brive 12 – 20 Castres

Prima repriza a fost dominata de gazde care au transformat patru lovituri de pedeapsa prin Belie (22′, 24′, 31′, 35′). De cealalta parte, Castres nu au reusit decat un eseu realizat de Andreu (26’) si o lovitura de penalizare transformata de Bernard (13’).
In repriza a doua, oaspetii au rezolvat simplu problema scorului, prin eseul inscris de Audrin in minutul 60 si lovitura de pedeapsa transformata de Teulet (78’).

Bayonne 19 – 13 Stade Toulousain

Victorie clara pentru gazde, care au condus din minutul 13, printr-o lovitura de penalizare transformata de Boyet (care va repeta reusita in minutele 23` si 67`), si pana la final. Un rol important in evolutia scorului l-a avut si eseul marcat de Huget (32’).
Oaspetii au marcat un eseu in ultimul minut, prin Clerc si au reusit doua lovituri de penalizare, Skrela (19’) si Bezi (59’).

Montpellier 25 – 24 Agen

Moyano a fost eroul victoriei la limita a gazdelor. Argentinianul a transformat singurul eseu al echipei sale, inscris de Tomas in minutul 77’, si alte sase lovituri de pedeapsa (25′, 42′, 46′, 53′, 61′, 66′).
De cealalta parte, Agen a marcat trei eseuri prin Vaka (27’), Bales (56’), Mach (80’) si a transformat o lovitura de penalizare prin Barnard (64’).

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile