Valentin Calafeteanu la selectia cu numarul 100, iar Andrei Ursache la ultimul meci pentru Stejari

Sambata, 9 februarie 2019, stadionul Cluj Arena va gazdui prima partida a Stejarilor din editia 2019 a Rugby Europe International Championship, adversara echipei noastre nationale fiind Georgia, un derby pe care antrenorul Marius Tincu il va aborda cu un lot echilibrat, Valentin Calafeteanu avand sansa de a marca selectia cu umarul 100. De asemenea, meciul de maine are o semnificatie aparte si pentru pilierul Andrei Ursache, care si-a anuntat retragerea de la echipa nationala, aceasta urmand sa fie ultima partida disputata cu Stejarii.

Mihaita Lazar, Otar Turashvili si Andrei Ursache vor forma linia intai, toti cei trei jucatori fiind legitimati la echipe din Franta. Impreuna aduna 131 de selectii, o tripleta extrem de experimentata care apare pentru a sasea oara in aceasta formula in XV-le de start al Stejarilor. Johan Van Heerden si Marius Antonescu vor forma pentru a 12-a oara cuplul din linia a doua, partida cu Georgia prilejuindu-i lui Marius Antonescu a 30-a ocazie de a imbraca tricoul cu frunza de stejar.

Capitan pentru a 45-a oara, Mihai Macovei ii va avea alaturi in linia a treia pe Andre Gorin si Adrian Ion, iar daca primii doi vin din Franta, Adrian Ion este unul dintre jucatorii care s-a evidentiat in mod deosebit in ultima vreme in SuperLiga CEC Bank, confirmand trendul foarte bun al evolutiilor si in partidele test ale Stejarilor din luna noiembrie a anului trecut. Desi in acesta formula nu au aparut niciodata in formula de start valoarea celor trei cu siguranta isi va spune cuvantul in duelul cu georgienii.

Valentin Calafeteanu si Daniel Plai vor forma in premiera cuplul de mijlocasi. Pentru Valentin Calafeteanu aceasta va fi una dintre partidele de referinta ale carierei incepute in tricoul Stejarilor in 2004, sambata, mijlocasul la gramada urmand sa bifeze cea de-a 100-a selectie si sa devina al treilea centurion, dupa Florin Vlaicu si Catalin Fercu, in istoria echipei nationale. De-a lungul anilor Valentin Calafeteanu a contribuit la marcarea a 238 de puncte, adica 12 eseuri, 32 de transformari, 37 de lovituri de pedeapsa si un dropgol.

Desi aduna impreuna nu mai putin de 218 selectii, Florin Vlaicu si Catalin Fercu vor forma pentru prima data cuplul de centri. Florin Vlaicu are cele mai multe prezente impotriva Georgiei, aceasta urmand a fi cea cu numarul 14. Nicolas Onutu va reveni dupa trei ani in echipa nationala, debutul sau consemnandu-se in 2016 la IRB Nations Cup cand a adunat doua selectii, cealalta aripa a Stejarilor urmand sa fie Vladut Zaharia.

Cu un procentaj de invidiat, trei selectii incununate de fiecare data cu cate un eseu, Ionel Melinte, care si-a facut debutul anul trecut cu Portugalia, va juca pentru a patra oara consecutiv, luand in calcul ultimele partide ale Stejarilor, in echipa de start in tricoul cu numarul 15.

Dintre jucatorii trecuti pe lista de rezerve, Florin Surugiu si Viorel Lucaci, in situatia in care se vor afla pe teren, isi vor trece in cont cifre rotunde in privita selectiilor. Florin Surugiu ar putea ajunge la a 75-a selectie iar Viorel Lucaci la cea de 65-a.

Romania: 1.Mihaita Lazar(Grenoble), 2.Otar Turashvili(Colomiers), 3.Andrei Ursache(Carcassonne), 4.Johan Van Heerden(Perpignan), 5.Marius Antonescu(Colomiers), 6. Mihai Macovei(Colomiers), 7.Adrian Ion(CSM Bucuresti), 8.Andrei Gorin(Massy), 9.Valentin Calafeteanu(CSM Bucuresti), 10.Daniel Plai(Steaua Bucuresti), 11.Nicolas Onutu(CSM Bucuresti), 12.Florin Vlaicu(CSM Bucuresti), 13.Catalin Fercu(Timisoara Saracens), 14.Vladut Zaharia(Timisoara Saracens), 15.Ionel Melinte(Steaua Bucuresti)

Rezerve: 16.Eugen Capatana(Timisoara Saracens), 17.Ionel Badiu(Valence Romans), 18.Alexandru Gordas(CSM Bucuresti), 19.Dorin Lazar(Timisoara Saracens), 20.Viorel Lucaci(Steaua Bucuresti), 21.Florin Surugiu(Steaua Bucuresti), 22.Alexandru Bucur(Stiinta Baia Mare), 23.Vladut Popa(Timisoara Saracens)

Staff tehnic: Marius Tincu – antrenor principal interimar, Danie de Villiers – antrenor treisferturi, Lasha Tavartkiladze – antrenor inaintare, Lynn Howells – consultant tehnic din partea World Rugby, James de Lacey – preparator fizic, Florin Tasca – preparator fizic, Radu George -kinetoterapeut, Catalin Stoian – kinetoterapeut, Vlad Ilie – doctor, Nicoleta Ene – manager

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile