Victorie de moral a Stelei in fata Farului la Constanta.

Pe stadionul Mihail Naca, in cadrul etapei a XIII-a, Farul Constanta si Steaua Bucuresti s-au aflat fata in fata, victoria revenind ros-albastrilor, un succes care vine sa dea incredere militarilor in abordarea urmatoarelor confruntari din SuperLiga CEC Bank.

Startul partidei nu anunta deznodamantul acesteia, pentru ca in minutul 3 marinarii au deschis scorul in urma unui eseu marcat de Neagu. In urma unei interceptii din care s-a nascut un contra-atac, Vueti Baivi l-a gasit pe Neagu, aripa gazdelor facand o cursa solitara pana in terenul de tinta al bucurestenilor.

Dintr-o pozitie nu foarte grea Vlaicu a ratat oarecum surprinzator transformarea, iar Steaua a replicat imediat prin lovitura de pedeapsa semnata de Lazar.Vlaicu s-a revansat in minutul 10, atunci cand de la 35 de metri de butul advers a concretizat in puncte o penalitate, scorul devenind 8-3.

Acesta avea sa fie cel mai consistent ecart trecut in dreptul constantenilor, pentru ca preluand initiativa, militarii au intors rezultatul pana la jumatatea primei reprize. Dupa ce a ratat o penalitate, Lazar si-a intrat in picior si cu doua reusite, una de la aproximativ 35 de metri, scorul a devenit 9-8 in favoarea ros-albastrilor.

Jocul bun facut de Steaua a dat roade si in privinta reusitei in terenul de tinta advers, un atac sustinut al bucurestenilor si-a gasit finalizarea in minutul 28, atunci cand centrul tongan Ahofono Alovili a gasit bresa din defensiva marinarilor. Lazar a transformat la pauza, Steaua intrand cu avantajul de 16-8.

Dupa reluarea jocului Vlaicu a avut prima tentativa de tinta, insa a nimerit bara butului, tabela de marcaj fiind neschimbata pana in minutul 51, cand acelasi centru al Farului a redus din diferenta. Revenirea gazdelor insa nu a avut continuitate, pentru ca doua minute mai tarziu Neacsu a vazut cartonas galben, iar Lazar din lovitura de pedeapsa a dus scorul la 19-11.

Pentru a doua jumatate a partii secunde Neil Kelly a introdus in joc mai multi dintre jucatorii menajati, altadata titular de drept Farul insa nu a reusit decat sa reduca din nou diferenta de pe tabela de marcaj, Vlaicu concretizand o lovitura de pedeapsa.

In minutul 68 a fost randul Stelei sa ramana in 14 jucatori, dupa ce Ionita a vazut cartonasul galben, cu toate acestea ros-albastrii si-au trecut in cont alte trei puncte venite din piciorul lui Lazar, puncte care la fluierul final aveau sa se dovedeasca decisive.

Aceasta pentru ca marinarii au presat pe fondul oboselii bucurestenilor si Andrei Ilie a marcat cel de-al doilea eseu al constantenilor, transformat de Vlaicu, cele sapte puncte stabilind rezultatul final: Farul Constanta – Steaua Bucuresti 21-22.

Farul a disputat ultima partida a sezonului regulat siva sta in ultima etapa, avand deja asigurata pozitia a treia in clasament, in timp ce pentru Steaua Bucuresti urmeaza o intalnire deosebit de dificila in compania celor de la CSM Olimpia Bucuresti.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile