Victorie pentru favorite în Grupa A, partide echilibrate în Grupa B, unde s-a înregistrat prima surpriză

Liga Națională de Rugby a debutat astăzi cu primele patru meciuri, ultimele două urmând să aibă loc mâine. Dacă în Grupa A, favoritele s-au dovedit mult prea puternice pentru echipele care au făcut pasul în noua competiție, partidele din Grupa B au fost echilibrate, mai mult înregistrându-se și prima surpriză a rundei de debut.

Întâlnirea cea mai echilibrată a zilei a avut loc la Năvodari, unde vicecampioana Diviziei Naționale de Seniori a întâlnit pe RC Grivița UNEFS București. Dacă prima parte a întâlnirii a fost dominată de gazde ce păreau să se îndrepte spre o victorie la scor, bucureștenii au revenit extraordinar în partea secundă, de la 34-5 la pauză 39-32 în minutul 66, reușind patru eseuri consecutive. Finalul de meci a fost unul extrem de disputat ambele echipe luptând ca să mai pună puncte pe tabelă, reușind fiecare câte un eseu, pentru scorul final 44-37, 7-7 scorul la eseuri. Pentru CS Năvodari au punctat Mihai Comănici – 2 eseuri, Andrei Cabason, Codrin Bercu, Sabin Săvuț, Brașovianu, Laurențiu Pocovnicu – câte un eseu fiecare, trei încercări fiind transformate, una de Bercu și 2 de Dragoș Burlacu, ultimul punctând și dintr-o penalitate. De partea cealaltă, pentru Grivița UNEFS București au marcat Alexandru Mircea – 2 eseuri, Marian Forminte, Richard Plopeanu, Alexandru Oancea, Bogdan Iacovache, Alin Andrei -câte un eseu fiecare, unul singur fiind transformat de Alin Andrei.

A doua partidă din Grupa B a furnizat și prima surpriză a acestei etape, CSM Galați impunându-se la Bârlad. Gălățenii au început în forță partida, punând primele puncte pe tabelă în minutul 3 când Cristian Onofrei a transformat o penalitate. În replică, gazdele au atacat punând presiune continuă pe apărarea adversă, astfel că, în urma greșelilor repetate oaspeții au rămas în 13 jucători, după ce Cristian Onofrei, apoi Justian Tachel sunt eliminați temporar. Elevii lui Ioan Harnagea profită și marchează un eseu prin Cristian Constantin, transformat de Sergiu Vicol, 7-3. Galațiul revine, pune puncte după puncte și termină în avantaj prima repriză, 23-7. În partea secundă, tot aceștia au fost cei care au schimbat o singură dată tabela, printr-un nou eseu, consolidându-și astfel victoria, 30-7. Punctele învingătorilor au fost reușite de Gabriel Partenie, Copitov, Budaian – fiecare câte un eseu, toate trei încercările fiind transformate de Onofrei, acesta reușind să puncteze și din trei penalități.

Ultimul meci din Grupa B are loc mâine, de la ora 11:30, CS Dinamo – Politehnica Iași, partidă ce va avea loc pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, live TVR 3.

Victorii pentru favorite în Grupa A
În Grupa A au avut loc două partide, în ambele impunându-se echipele gazdă. Astfel, SCM-USAMVB Timișoara a învins pe CSU Alba Iulia, echipă aflată la cea de-a doua participare într-o competiție oficială internă, cu 96-6. Bănățenii, care în urmă cu două săptămâni au cucerit Cupa României, au marcat nu mai puțin de 14 eseuri (Dănuț Jipa-3, Romeo-Corrado Ștețco -2, Jgerenaia Khvivha -2, Iulian Macovei, Tevita Manumua, Andrei Mureșan, Iliesa Tiqe, Kemal Altinok, Alin Conache, Nsuku Baloyi – un eseu fiecare), 13 transformate, 12 de către Alin Concahe și unul de Jipa, respectiv Florin Ta care a trasformat două penalități pentru CSU Alba Iulia.

În al doilea meci al grupei, Universitatea Cluj a trecut de CSM Suceava cu 133-6, ardelenii marcând 19 eseuri (Alexandru Harasim -3, Cristian Bumbac -3, Andrei Tătărău -2, Teodor Ursu -2, Daniel Barna-2, Marin Florin, Kuselo Moyake, Andrei Căpușanu, Cristian Murgoci, Ionuț Mazăre, Romolus Boar, Răzvan Bârlădeanu), toate transformate, 11 de Harasim, 7 de Ovidiu Melniciuc, 1 de Ursu. Pentru Suceava a marcat din două penalități Sabin Crețu.

Mâine, are loc ultimul meci din grupă, Știința Petroșani – RC Gura Humorului, ora 11:00, în direct pe pagina de facebook a CS Petroșani.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile