Victorie pentru Lupi în Super Cup, după ce au învins pe Batumi

Selecționata Romanian Wolves a obținut prima victorie în Rugby Europe Super Cup, învingând la București, pe RC Batumi, campioana en-titre a Georgiei cu 37-15 (10-15) în etapa a doua a competiției.

Cu o echipă având în componență mulți jucători tineri, Lupi au început în forță meciul, punând primele trei puncte pe tabelă în minutul 3 în urma unei lovituri de pedeapsă transformată de Alin Conache, 3-0. Georgienii ripostează și în minutul 12 au prima intrare periculoasă în 22-ul Lupilor, însă Revazi Jintchelashvili este placat de De-an Ackermann, în rol de ultim apărător. Scorul se modifică abia în minutul 20, când, după mai multe acțiuni succesive de a culca balonul în terenul nostru de țintă, apărarea Lupilor fiind însă foarte bună, arbitrul Paolo Duarte dictează eseu de penalizare și îl elimină temporar pe Etienne Terblanche. Batumi trece astfel la conducere, 7-3. Mai mult, profitând de avantajul jucătorului în plus, oaspeții reușesc un nou eseu. Căpitanul echipei, Giorgi Tkhilaishvili, pătrunde printre doi apărători români și culcă balonul în terenul de țintă, 3-12.

Lupii nu renunță la luptă, însă fiecare atac se oprește în apărarea bună a gruzinilor. În plus, aceștia măresc și ecartul pe tabelă după ce Mamuka Ninidze transformă în minutul 30 o lovitură de pedeapsă, 3-15. Elevii lui Sosene Anesi termină repriza în atac, marcând primul eseu al echipei. Vlăduț Popa i-a pasat lui Hinckley Vaovasa care a pătruns prin apărarea georgienilor, a tras spre el doi adversari, după care i-a pasat perfect lui De-an Ackermann, venit la susținere, acesta marcând încercarea. Alin Conache a transformat, 10-15. La ultima fază înaintea de intrarea la vestiar, Lupii aveau șansă să se apropie mai mult, însă lovitura de pedeapsă nu a fost transformată de Conache.

În repriza a doua, Lupii au început în forță, atacând continuu pentru a pune noi puncte de tabelă. Prima acțiune periculoasă are loc în minutul 42 când Vaovasa îl deschide foarte bine pe Manumua Tevita care e placat, balonul ajunge însă la Alexandru Alexe, placat și el. În minutul 48, Lupii preiau din nou conducerea. Corrado Ștețco câștigă lupta pentru un balon, acesta ajunge la Alin Conache care trimite un șut de urmărire, Tevita ajunge primul, prinde și îi pasează lui Ackermann care reușește o nouă încercare, 15-15.Conache transformă, 17-15. Lupii controlează jocul, în timp ce Batumi nu găsește soluții pentru a bate defensiva noastră. Conache transformă cu siguranță o nouă penalitate, de la distanță mare, 20-15. Lupii pun puncte după puncte, în minutul 65, Conache ducând scorul la 23-15, tot dintr-o penalitate. Mai mult, măresc ecartul după un nou eseu, reușit de Tudor Boldor, după un șut de urmărire trimis de Vaovasa. Mihai Mureșan a transformat pentru 30-15. Ofensiva Lupilor continuă și mai reușesc un eseu, pe final de meci. Un mol de margine rulează foarte bine, Florian Ciocoiu concretizând efortul înaintării. Boldor transformă pentru a închide tabela, 37-15.

Al doilea meci din grupă, dintre Black Lion și Tel Aviv are loc mâine.

În etapa a treia, pe 25 septembrie, Selecționata Lupilor vor întâlni în deplasare, la Tbilisi, pe Black Lion, campioana en-titre a competiției.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile