Victorie pentru Stejari în fața Țărilor de Jos

Naționala de rugby a României a învins în această seară, în ultimul meci din ediția 2021 a Rugby Europe Championship, Țările de Jos cu 56 – 15 (28-10). Meciul face parte din campania de calificare la Cupa Mondială 2023, Stejarii aflându-se în acest moment pe locul 2 în clasamentul competiției, la egalitate de puncte cu Potugalia, având însă avantajul victoriei directe. Primele două echipe din clasament, edițiile 2021 și 2022, cumulat, obțin calificarea directă la competiția din Franța, în timp ce echipa clasată pe locul 3 merge în recalificări.

De remarcat că Stejarii au evoluat în acest meci în noul tricou de joc care poartă pe el chimirul înnobilat cu elemente ale cultului solar, roata. Modelul a fost desenat de designerul Ioana Corduneanu, creatoarea comunității Semne Cusute.

Desfășurat pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf din București, fără spectatori din cauza restricțiilor anti-Covid, meciul a fost dominat de Stejari, care au reușit opt eseuri față de două ale jucătorilor din Țările de Jos, aripa Ionuț Dumitru reușind un hat-trick.

Țările de Jos au început în forță meciul punând presiune pe apărarea României chiar din primele minute de joc, însă cei care au deschis scorul, după mai multe șanse de marca, au fost Stejarii care în 10 minute au reușit să culce de două ori balonul în terenul de țință, Hinckley Vaovasa fiind cel care și-a servit perfect colegii: întâi l-a văzut foarte bine pe Marius Simionescu, care, după ce a scăpat de doi adversari, a fost de neoprit spre terenul de țintă și a doua oară, cu un șut de urmărire l-a lansat pe Ionuț Dumitru care a sprintat spre balon și eseu. Ionel Melinte a transformat ambele încercări, 14-0 în minutul 20. În replică, batavii marchează și ei un eseu prin Koen Bloemen, transformat de Mees Van Oord, 14-7.

Treptat. România intră tot mai bine în joc, pune presiune și marchează încă două încercări în cinci minute. În urma unei tușe la 5 metri de terenul advers de țintă, molul se formează foarte bine și câștigă metru cu metru, iar Ovidiu Cojocaru finalizează acțiunea bună a înaintării. Este apoi rândul lui Vaovasa să-și treacă numele pe lista marcatorilor după o frumoasă acțiune pe treisferturi: Plai îl deschide foarte bine pe acesta, care face o cursă de unul singur spre eseu. Melinte transformă cu precizie ambele încercări, 28-7. Înainte de finalul primei părți, batavii reușesc să mai pună trei puncte pe tabelă prin penalitatea transformată de Van Oord, 28-10.

România începe dezlănțuit repriza a doua, după câteva șanse irosite de a mări ecartul, jocul bun, cu presiune pe adversar face ca în cinci minute, scorul să capete proporții după încă două eseuri. După scenariul primei părți, Cojocaru finalizează din nou acțiunea molului după o margine, iar Ionuț Dumitru, servit perfect de același Vaovasa care scapă de trei placaje pentru a pasa aripii, își trece în cont a doua încercare personală. Melinte transformă de fiecare dată, 42-10, în minutul 46. Stejarii continuă dominația, minutule bune de joc concretizându-se într-un nou eseu, autor același Ionuț Dumitru, văzut foarte bine de Daniel Plai. Melinte transformă pentru 49-10. Batavii au o tresărire de orgoliu și mută jocul în 22-ul nostru, forțând un al doilea eseu, însă elevii lui Andy Robinson se apără foarte bine și închid toate culoarele. După un pressing de aproape 10 minute, aceștia reușesc să marcheze încercarea prin aripa Daan Van Der Avoird, 49-15. Cei care închid însă tabela sunt Stejarii, chiar în ultimul minut de joc, prin eseul lui Florin Bărdașu, transformat de Melinte, 56-15.

România își adjudecă astfel victoria cu bonus ofensiv și urcă pe locul 2 al clasamentului în Rugby Europe Championship.

Săptămâna viitoare, pe 20 noiembrie, în ultimul meci al lunii noiembrie,o partidă test World Rugby, România va întâlni Tonga, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, de la ora 17:30 (live TVR1).

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile