Victorie pentru Timisoara Saracens in fata Politehnicii Iasi

Pe stadionul Dan Paltinisanu in cadrul etapei a XIV-a din SuperLiga CEC Bank, ultima a sezonului regulat, Timisoara Saracens a invins cu rezultatul de 46-13 pe Politehnica Iasi, astfel ca banatenii au incheiat pe pozitia a treia sezonul regulat iar in barajul pentru semifinalele competitiei se vor reintalni cu studentii din Copou.

Asa cum a facut-o de cele mai multe ori in acest sezon, Politehnica Iasi a inceput partida cu dorinta de a-si apara sansele indiferent de adversarul avut in fata, Adrian Rusu deschizand scorul in urma concretizarii unei lovituri de pedeapsa. Replica timisorenilor nu s-a lasat asteptata si Marius Simionescu i-a adus in avantaj pe banateni cu un eseu in urma unei actiuni individuale.

Rezultatul de 5-3 s-a mentinut pana in ultimele minute al primei reprize pe fondul unui joc in care Timisoara Saracens a incercat sa-si impuna vointa insa patrunderile in forta ale inaintarii acestora s-a izbit mereu de apararea atenta a iesenilor din tabara carora s-a evidentiat din nou Tei Semisi cu o actiune blocata in extremis de defensiva echipei de pe malurile Begai.

Cartonasul galben vazut de Bogdan Sasu a schimbat radical situatia din teren si Timisoara Saracens cu cinci minute inainte de pauza a marcat trei eseuri, autori Marian Sabau, Madalin Lemnaru si Vladut Zaharia, doua reusite fiind transformate de Gabriel Conache. Dupa primele 40 de minute banatenii conduceau cu 24-3, avand deja asigurat si punctul bonus ofensiv.

Imediat dupa reluare un mol de margine a dus la marcarea celui de-al cincelea eseu in contul Timisoarei Sracens, la finalizare aflandu-se Michael Stewart, pentru ca putin mai traziu Marius Simionescu sa-si treaca in cont dubla personala. La scorul de 34-3, Politehnica Iasi a reusit o actiune frumoasa , Tei Semisi gasindu-l la sustinere pe Florin Curcan care a semnat prima incercare a studentilor ieseni.

Pana la final, in contul timisorenilor a mai fost trecut un eseu de penalizare, iar Vladut Zaharia a izbutit si el dubla personala, de partea Politehnicii Iasi, Atelea Moa finalizand in terenul de tinta advers, reusita cu care conduce in clasamentul marcatorilor din SuperLiga CEC Bank, la acest capitol cu un total de opt reusite.

In partida de baraj pentru accesul in semifinale Timisoara Saracens si Politehnica Iasi se vor intalni din nou, partida urmand a fi gazduita tot pe stadionul Dan Paltinisanu.

Articol scris de Marius Raczek

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile