Victorii pentru oaspeți în etapa a doua a Ligii de Rugby Kaufland

Etapa a doua a Ligii de Rugby Kaufland a aparținut echipelor oaspete care s-au impus în toate cele trei partide, CSM Știința Baia Mare, SCM USV Timișoara și CSA Steaua fiind câștigătoarele rundei.

Prima partidă a zilei a avut loc la București, pe Stadionul Florea Dumitrache, unde practic s-a reeditat finala din sezonul trecut, cu CS Dinamo întâlnind pe CSM Știința Baia Mare. Dinamo a dominat prima repriză, având un început foarte bun de meci, cu eseu în minutul 3 marcat de Justin Theys și transformat de Williams Jondre, 7-0. Alb-roșii au continuat să pună puncte, o lovitură de pedeapsă transformată de Jondre, 10-0 și un eseu reușit de Silvanus Godwin în urma unei pătrunderi individuale, Jondre, transformând pentru 17-0 în minutul 16. Baia Mare a marcat primele puncte abia în minutul 23, după un mol de margine, Revazi Dugladze concretizând efortul înaintării, Mureșan transformă pentru 17-7. În ultimele 10 minute ale primei părți, ambele echipe au mai punctat din lovituri de pedeapsă, 20-10, scorul pauzei.

Repriza secundă a fost dominată de maramureșeni care au marcat nu mai puțin de 24 de puncte, fără ca gazdele să mai pună ceva pe tabelă. În primele zece minute după reluarea jocului Baia Mare a atacat continuu reușind să puncteze prin Taliauli Sikuea, după o pasă frumoasă a lui Alexandru Țiglă, Mureșan transformând pentru 20-17. Zimbrii continuă ofensiva și în două minute reușesc să egaleze prin Mureșan care transformă o lovitură de pedeaspă și să preia conducerea pe tabelă după eseul lui Luka Dvalishvili, transformat de Mureșan, 27-20. Baia Mare se impune cu punct bonus ofensiv după ce Levan Papidze reușește o nouă încercare transformată de Mureșan, 34-20, scor final.

Timișoara învinge la Cluj

CSU Elbi Cluj și SCM USV Timișoara s-au întâlnit în cel de-al doilea meci al zilei, pe terenul Iuliu Hațieganu din Cluj. Ardelenii au început bine meciul punând primele puncte pe tabelă dintr-o lovitură de pedeapsă transformată de căpitanul Toma Mîrzac, 3-0 în minutul 4. Treptat, Timișoara a început să-și impună jocul și să concretizeze pe tabelă incursiunile în 22-ul advers. Corrado Ștețco, Kemal Altinok, Manumua Tevita și Andrei Mureșan au culcat balonul în terenul de țintă, două încercări fiind transformate de Gabriel Rupanu, 24-3. Repriza a doua a început cu un joc mai echilibrat în primele 10 minute, atât oaspeți, cât și gazdele reușind să marcheze câte o încercare, Timișoara prin Ștețco, transformată de Rupanu, respectiv Teo Ursu, eseu transformat de Mîrzac, 31-10. Partida se încheie cu victoria bănățenilor care mai punctează din două eseuri prin Ștețco care reușește hattrick-ul și Malvin Mumbi, ambele transformate de Dănuț Jipa, 45-10, scor final.

Steaua, victorie la ultima fază a jocului

© FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

În cel mai disputat meci al zilei, CS Rapid a întâlnit pe CSA Steaua București. O partidă echilibrată care s-a reflectat și în scorul pauzei, 0-0, ambele echipe având șansa de a pune puncte pe tabelă însă neconcretizând niciuna. În partea a doua cei care reușesc să spargă gheața sunt steliștii care culcă balonul în terenul de țintă prin Andi Radu, eseu transformat de Alin Conache.Rapidul a egalat imediat prin cel mai experimentat jucător, Marian Ispir care a marcat eseu și l-a și transformat, 7-7. Câteva minute mai târziu, scenariul s-a repetat cu Steaua marcând din nou, prin Ionuț Donici, iar Conache transformând, 14-7. Căpitanul Rapidului, Răzvan Pasnicu culcă și el balonul în terenul de țintă, Ispir transformă pentru 14-14. La ultima fază a jocului, Steaua joacă repede, la mână, o lovitură de pedeapsă în 22-ul oaspeților, iar Davit Abashidze reușește eseul, transformă Conache, 21-14, scor final.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile