World Rugby U20 Trophy a debutat la Bucuresti, cu meciuri spectaculoase

Prima zi la World Rugby U20 Trophy a avut partide spectaculoase, in care Samoa, Fiji si Namibia s-au impus la diferente de scor consistente, cea mai echilibrata disputa a zilei fiind cea dintre Portugalia si Canada, lusitanii impunandu-se dramatic la doar doua puncte diferenta.

Uvertura zilei a fost partida dintre Samoa si Hong Kong, una in care punctele au inceput sa vina tarziu rezultatul de 0-0 mentindu-se minute bune pe tabela de marcaj. Apoi Samoa s-a desprins la 17-0 cu un hat-trick a lui Frank Tato, pana la pauza asiatici revenind cu incercarea semnata de Callum Tam, diferenta de scor putand fi mai mica daca Paul Altier nu irosea o lovitura de pedeapsa si o transformare.

Repriza secunda a fost extrem de spectaculoasa, dupa o reusita a lui Wesley Patu, Hong Kong a replicat prin Callum Tam si o penalitate a lui Paul Altier. Samoanii au lovit din nou, eseu Simon Toloeafa iar Hong Kong a marcat prin Sam Down. Rezultatul final a fost stabilit dupa alte doua incercari avadu-i ca autori pe Simon Toleafoa si Fomai Fomai, Samoa impunandu-se cu 41-20.

A doua partida a zilei a fost cea din Grupa B, dintre Fiji si Uruguay, disputa in care s-au consemnat cele mai multe puncte marcate. Uruguay a inceput mai bine si cu toate ca Juan Juan Nicola a irosit doua penalitati, a reusit sa deschida scorul prin eseul lui Manuel Ardao. Rezultatul pauzei a fost strans, 15-12, fijienii avand si un jucator eliminat temporar, Immanuel Naciva.

Dupa reluare s-a jucat pe contre pana la scorul de 29-20, apoi Fiji a preluat controlul asigurandu-si un  avantaj linistitor. In total s-au marcat 14 eseuri, noua apartinand invingatorilor, iar cinci sud-americanilor. Cate o dubla si-au trecut in cont Ratu Meli si Saimoni Uluinakauvadra, respectiv Manuel Ardao, iar rezultatul final a fost Fiji-Uruguay 55-34.

Tot in Grupa B, Portugalia a trecut dramatic de Canada cu 31-29. Jocul a inceput cu duelul celor doi transformeri, apoi canadianul Michael Smith a marcat prima incercare. La pauza avantajul a fost de partea Canadei, 26-11, care a mai batut o data defensiva lusitanilor prin Jack McRogers, replica acestora venind de la Nuno Mescarenhas.

Repriza secunda a debutat cu un eseu de penalizare in favoarea portughezilor pentru ca apoi Rodrigo Marta sa reduca ecartul la un singur punct in favoarea nord-ameicanilor. Pana la final balanta avea sa incline cand de o parte, cand de cealalta, in duelul tentativelor de tinta, mai eficient dovedindu-se Jeronimo Portela care a stabilit si scorul final.

In ultima partida a zilei Namibia a invins Romania cu 55-26, o disputa despre amanuntele careia puteti citi pe larg in materialul dedicat acestei intalniri.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile