Alexandru Bucur: “Avem destulă motivație pentru a cuceri toate trofeele puse în joc, iar finala de sâmbătă e următorul pas spre a realiza, încă o dată, eventul”

CSM Știința Baia Mare joacă sâmbătă, 2 aprilie, finala Cupei României, cu obiectivul de a realiza un nou event în rugby-ul românesc. Aflat în ultimele două luni în cantonament cu naționala de seniori a României care a disputat meciurile din Rugby Europe Championship, centrul Alexandru Bucur s-a alăturat zimbrilor pentru a pregăti partida de sâmbătă. El a vorbit despre așteptările maramureșenilor și atuurile pe care le au în fața echipei din Timișoara.

Te-ai alăturat echipei după o perioadă lungă de cantonament și meciuri cu România. Cum i-ai regăsit pe colegi?
Mă bucur ca am încheiat cu bine cantonamentul echipei naționale, pe băieți i-am regăsit bine, puțini obosiți după perioada de pregătire de iarnă, dar totodată bucuroși la gândul disputării unei noi finale. Se anunță un sezon interesant, am avut câteva plecări de la echipă, unele importante, însă clubul a compensat cu aducerea altor jucători valoroși, care au fost primiți foarte bine s-au integrat și la rândul lor,  sunt entuziasmați de finala care va avea loc sâmbătă. Toată lumea este motivată și își doreste la fel de mult să câștigam.

Cum decurge această săptămână de antrenamente?
Antrenamentele decurg bine, ne-am folosit de aceste zile ca să remediem mici lucruri pe grămadă și treisferturi, să nu apară probleme, iar sâmbăta la meci să fim în cea mai bună formă  a nostră.

Baia Mare și Timișoara s-au tot întâlnit în ultimii ani în finala campionatului. E ceva diferit în finala care va fi peste câteva zile?
Într-adevăr, au fost foarte multe finale disputate între noi, în cea de sâmbătă jucăm pentru un trofeu diferit ca denumire. Ne așteptăm să fie un meci greu, toți știm că meciurile cu Timișoara au încărcătură fizică și emoțională foarte mare, ne așteptăm să fie un meci disputat care să se joace până în ultimul minut.

Ce obiectiv aveți?
Obiectivul este ca întotdeauna, în toate meciurile pe care le jucăm, victoria. Vrem să câștigăm Cupa României, știm că băieții de la Timișoara își doresc foarte mult acest trofeu ținând cont că nu au mai câștigat de mult un trofeu, iar acest lucru îi va motiva și mai mult, însă asta nu ne va opri pe noi să ne îndeplinim obiectivul. Dorim să realizăm încă o dată eventul!

Care este punctul vostru forte în fața Timișoarei?
Nu aș putea spune că avem un compartiment anume care e mai puternic, este un echilibru foarte bun între pachetul de înaintare și lina de treisferturi, iar un mare avantaj pentru noi este unitatea grupului, pe care am demonstrat-o în ultimele sezoane.

În ultimii ani nu ați avut rivala în campionat, ați câștigat toate trofeele puse in joc. Este motivație de mai mult?
Avem încă destulă motivație și va fi în continuare. Chiar dacă în ultimii trei ani am fost campionii SuperLigii, asta nu ne-a făcut să ne pierdem din motivație și să ne oprim aici. Vom lupta în continuare, vom da de fiecare dată totul pentru a rămâne campioni, iar primul pas în a ne îndeplini acest obiectiv este finala de sâmbătă.

Tu cum ești? Ai încheiat campania cu Romania cu un eseu în meciul cu Țările de Jos…
Sunt bine, mă bucur că am putut să joc în acest ultimul meci și că am putut să-mi ajut colegii și echipa cu un eseu.  Sper ca pe viitor să am cât mai multe ocazii să fac acest lucru.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile