Nationala de rugby a Romaniei disputa meciurile pe teren propriu pe Stadionul National „Arcul de Triumf”, stadion din Bucuresti, amplasat in Sectorul 1, pe Bulevardul Marasti, langa Arcul de Triumf, al carui nume il poarta.

Stadionul ocupă terenul istoric cunoscut ca „terenul de la Șosea”, unde s-au disputat primele meciuri de rugby in Romania. Lucrarile de constructie au inceput in 1913 si stadionul a fost inaugurat pe 9 martie 1914 sub denumirea „Stadionul Tineretului” cu un meci intre cluburile de rugby Sporting Club si Tenis Club. In anul 2007, FRR i-a dat numele actual si a decis efectuarea unor lucrari de renovare. Toate cele trei terenuri au fost gazonate si a fost instalata o retea de drenare a apei.

Stadionul a fost modernizat complet, lucrările începute în noiembrie 2018 și finalizate în noiembrie 2020, fiind  finanțate de Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, proiectul noului complex fiind realizat de către clujenii de la „Dico și Țigănaș”.

Arena are o capacitate de 8.100 locuri și beneficiază de un teren utilizabil pentru competiții sportive, cu dimensiuni totale de 120 m x 80 m prevăzut cu o suprafața de joc de tip gazon natural hybrid ( gazon natural cu fibre artificiale) cu un sistem de drenaj în surplus, încălzire pentru sezonul de iarnă, spații pentru echipe și oficiali (vestiare pentru sportivi și arbitri, spații pentru mass-media, boxe pentru antrenori, sală de conferințe, zonă de flash interviu etc.), puncte de prim ajutor pentru spectatori, la fiecare tribună, centru de recuperare sportivi (de tip spa şi medicină sportivă cu dotări aferente), post de control antidoping și spații administrative.

Noul Stadion Național de rugby Arcul de Triumf a fost inaugurat oficial pe 3 iulie cu meciul test sub egida World Rugby dintre România și Argentina.

În 2021, Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf a mai găzduit finalele SuperLigii de rugby, cea mai importantă competiție din rugbyul intern românesc și Cupa României la senioare și junioare, la rugby 7, dar și partida internațională cu Tonga.

Imagine din meciul de rugby  dintre Romania si Argentina, disputat pe Stadionul Arcul de Triumf din Bucuresti, sambata 3 iulie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Link-uri utile