Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf”

Nationala de rugby a Romaniei disputa meciurile pe teren propriu pe Stadionul National „Arcul de Triumf”, stadion din Bucuresti, amplasat in Sectorul 1, pe Bulevardul Marasti, langa Arcul de Triumf, al carui nume il poarta.

 

Stadionul ocupă terenul istoric cunoscut ca „terenul de la Șosea”, unde s-au disputat primele meciuri de rugby in Romania. Lucrarile de constructie au inceput in 1913 si stadionul a fost inaugurat pe 9 martie 1914 sub denumirea „Stadionul Tineretului” cu un meci intre cluburile de rugby Sporting Club si Tenis Club. In anul 2007, FRR i-a dat numele actual si a decis efectuarea unor lucrari de renovare. Toate cele trei terenuri au fost gazonate si a fost instalata o retea de drenare a apei.

In acest moment, stadionul a intrat intr-un proces de renovare, costurile legate de modernizarea arenei care trebuie sa asigure conditiile de antrenament pentru echipele participante la Campionatul European de Fotbal EURO 2020, care va avea loc în Bucuresti, fiind suportate de catre Compania Nationala de Investitii (CNI).

Capacitatea Stadionului “Arcul de Triumf” va fi de 8.100 de locuri, dintre care 100 vor fi destinate persoanelor cu dizabilități. Arena va beneficia de un teren utilizabil pentru competitii sportive de rugby și fotbal, cu dimensiuni totale de 120m x 80m, prevazut cu o suprafata de joc de tip gazon natural hibrid. Gazonul va avea un sistem de drenaj in surplus si incalzire pentru sezonul de iarna. Mai mult, arena va avea vestiare pentru sportivi si arbitri, spatii pentru mass-media, sala de conferinta si zona de flash interviuri, puncte de prim-ajutor pentru spectatori si centru de recuperare pentru sportivi, post de control anti-doping si spatii administrative.

 

 

 

Link-uri utile