Romania pierde la Madrid, dar obtine bonus defensiv

Pe Estadio Nacional Complutense din Madrid, Stejarii au intalnit Spania in cea de-a treia etapa contand pentru Rugby Europe Championship, dupa o partida cu doua reprize total diferite din punct de vedere al aspectului jocului, Los Leones s-au impus cu 21-18, avantajul la pauza apartinand echipei noastre (13-7), care a fost nevoita sa se multumeasca cu punctul bonus defensiv.

Inca din primul minut Stejarii au preluat initiativa si dupa o tentativa de dropgol a lui Catalin Fercu, irosita, Florin Vlaicu a deschis scorul concretizand o lovitura de pedeapsa de pe linia de 22 de metri. Initiativa a ramas de partea noastra si dupa o margine de pe partea dreapta, jocul s-a mutat pe flancul stang, un balon de urmarire trimis inteligent, la firul ierbii, a a juns la Ionut Dumitru care a marcat primul eseu al partidei.

Florin Vlaicu a transformat eseul si in minutul 8, Romania conducea cu 10-0. Replica spaniolilor a venit cu o incursiune a lui Jordi Jorba, oprita de Florin Surugiu, pentru ca apoi, Marius Simionescu sa ameninte terenul de tinta al gazdelor, avantajul Stejarilor marindu-se insa in minutul 19 cand Florin Vlaicu a marcat dintr-o noua lovitura de pedeapsa, pana la jumatatea reprizei dominarea elevilor lui Marius Tincu fiind evidenta.

Avea sa vina insa un rebond a lui Fernando Lopez si pilierul ibericilor a urmarit balonul pentru o prima incercare, transfomata de Bradley Linklater, pana la pauza mai consemnandu-se doua tentative de tinta ratate, una de Florin Vlaicu, o alta de Bradley Linklater si la cabine s-a intrat cu Romania in avantaj, 13-7, dar si cu Florin Surugiu trimis pe banca de pedepse.

Partea secunda a inceput cu Stejarii in inferioritate numerica fapt care a dus la rasturnarea scorului, presiunea pusa de spanioli concretizandu-se prin eseul lui Alvar Gimeno, transformat de Bradley Linklater. Mai mult, in minutul 55 echipa noastra a fost sanctionata din nou, cartonasul galben fiind vazut de aceasta data de Johan Van Heerden, echilibrul numeric de pe teren restabilindu-se putin mai tarziu cand si Xerom Civil a fost eliminat temporar pentru zece minute.

Spania a continuat sa aiba initiativa, iar Stejarii s-au vazut nevoiti sa se apere la limita propriului teren de tinta si chiar daca Bradley Linklater a ratat o penalitate de la aproximativ 45 de metri, trupa lui Santiago Santos s-a desprins decisiv cu eseul lui Lucas Guillaume, transformat de acelasi Bradley Linklater, atunci cand mai erau de disputat 15 minute pana la ultimul fluier al arbitrului.

Scorul final a fost stabilit de Vladut Zaharia care a beneficiat de o pasa foarte buna a lui Daniel Plai, aripa nostra finalizand dupa o cursa de 50 de metri, eseu ramas insa fara transformare. Astfel, Spania s-a impus cu rezultatul de 21-18, in urma acestei infrangeri Stejarii trecandu-si in cont punctul bonus defensiv.

Rugby Europe Championship: Spania-Romania 21-18 (7-13)
Estadio Nacional Complutense, Madrid
Arbitri: Adam Jones-Aled Evans, Richard Brace(toti din Tara Galilor)
Au marcat: Lopez-e,Gimeno-e,Guillaume-e, Linklater-3tr respectiv I.Dumitru-e, Zaharia-e, Vlaicu-tr,2lp
Cartonase galbene: Civil respectiv Surugiu, Van Heerden

Spania: 1.Fernando Lopez(Ordzia), 2.Benat Auzqui(Tyrosse), 3.Xerom Civil(Agen), 4.Mickael De Marco(Agen), 5.Joshua Peters(Blackheath), 6.Manu Mora(Indepeniente), 7.Lucas Guillaume(Alcobenas), 8.Pierre Barthere(Rouen), 9.Facundo Munilla(Alcobenas), 10.Lucas Rubio(Agen), 11.Jordi Jorba(Perpignan), 12.Alvar Gimeno(VRAC), 13.Richard Stewart(Cisneros), 14.Julen Goia(Ordizia), 15.Bradley Linklater (Alcobenas). Rezerve: 16.Jean-Baptiste Custoja(Independiente), 17.Quentin Garcia(Chambery), 18.Victor Sanchez(El Salvador), 19.Oier Goia(Ordizia), 20.Kerman Aurrekoetxea(El Salvador), 21.Andrea Rabago(Dijon), 22.Hugo Alonso(Rodez), 23.Jon Zabala(Bayonne)

Romania: 1.Constantin Pristavita(Stiinta Baia Mare), 2.Eugen Capatana(Timisoara Saracens), 3.Alexandru Tarus(Sale Sharks), 4.Johan Van Heerden(Perpignan), 5.Marius Antonescu(Colomiers), 6.Andre Gorin(Massy), 7.Mihai Macovei(Colomiers), 8.Cristi Chirica(Stiinta Baia Mare), 9.Florin Surugiu(Steaua Bucuresti), 10.Florin Vlaicu(CSM Bucuresti), 11.Ionut Dumitru(Steaua Bucuresti), 12.Tangimana Fonovai(CSM Bucuresti), 13.Catalin Fercu(Timisoara Saracens), 14.Vladut Zaharia (Timisoara Saracens), 15.Marius Simionescu(Timisoara Saracens)
Rezerve: 16.Ovidiu Cojocaru(Stiinta Baia Mare), 17.Iulian Hartig(CSM Bucuresti), 18.Alexandru Gordas(CSM Bucuresti), 19.Dorin Lazar(Timisoara Saracens), 20.Adrian Ion(CSM Bucuresti), 21.Tudorel Bratu(CSM Bucuresti), 22.Daniel Plai(Steaua Bucuresti), 23.Nicolas Onutu(CSM Bucuresti)

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile