Trei infrangeri memorabile au suferit All Balcks de-a lungul istoriei, toate avand un numitor comun, ziua de 31 octombrie.
Intre 1972 si 1973, All Blacks au intreprins un turneu in Marea Britanie si Franta denumit si Grand Slam Tour. Intr-o zi de 31 octombrie, neozeelandezii s-au aflat fata in fata cu Llanelli RFC pe stadionul Stradey Park.
A fost ziua despre care s-a spus ca pub-urile au fost secate, galezii sarbatorind o mare victorie. Llanelli, antrenati de Carwyn James, au invins pe All Blacks cu 9-3, Carwyn James fiind cel care a condus de pe banca selectionata British Lions in turneul victorios al acestora in Noua Zeelanda cu un an mai devreme.
Roy Bergiers a marcat un eseu pentru Llanelli iar Andy Hill a concretizat o lovitura de pedepasa de la mare distanta.
Cel mai bun jucator in acea partida a fost uvertura Phil Bennett, reusind un joc de poveste. In ceea ce priveste cele intamplate pe teren, declaratia flankerului Gareth Jenkins este sugestiva: ”a fost cea mai solicitanta partida din punct de vedere fizic, pe care am disputat-o vreodata”.
Sase ani mai tarziu, All Blacks porneau la drum intr-un nou turneu european. Pe 31 octombrie 1978 au intalnit irlandezii de la Munster la Limerick. Conform legendei, 100.000 de oameni sustin ca au fost la aceea partida desi capacitatea stadionului Thomond Park era de doar 12.000 de spectatori.
“Armata rosie” a obtinut atunci ceea ce nationala Irlandei nu a reusit niciodata si anume o victorie contra All Blacks. Nu a fost o victorie oarecare, ci una obtinuta fara a primi puncte. Munster au invins cu 12-0, Christy Cantillon marcand un eseu, transformat de Tony Ward, care a mai reusit si doua dropgoluri. Reusita elevilor legendarului Tom Kiernan a fost in mare masura rodul unei aparari fara greseala, in care a starlucit Shay Dennison si placajele sale nimicitoare.
Twickenham, Londra 31 octombrie 1999, a fost locul si ziua in care s-a disputat poate cea mai spectaculoasa partida din istoria rugb-ului. All Blacks si Franta au luptat atunci pentru loc in finala Cupei Mondiale. Inegalabilul Jonah Lomu nu a putut fi oprit din drumul sau catre terenul de tinta si a marcat doua incercari, pentru ca All Blacks sa aiba un avantaj de 24-10.
De aici a inceput revenirea “cocosilor galici” care au marcat nu mai putin de 33 de puncte fata de doar sapte ale neozeelandezilor. Uvertura Christophe Lamaison a facut o partida de exceptie reusind sa marcheze din toate procedeele posibile, un eseu, patru conversii, trei penalitati si doua dropgoluri, pentru a incheia partida cu 28 de puncte marcate.
Franta a invins Noua Zeelanda cu 43-31 spulberand visele unei echipe senzationale cu Lomu, Umaga, Cullen, Mehrtens sau Z.Brooke de a castiga Cupa Mondiala.